370 ruhája van az andocsi Szűz Máriának, de megérdemli

2020. május 31., 12:04

Szerző:

A Somogy megyei Andocs templomának múzeumában őrzött, Szűz Máriát és a Kisjézust ábrázoló szobornak 370 eltérő színű, mintázatú öltözete van különféle alkalmakra: más és más a viselete pünkösdre, húsvétra és a hétköznapi misékre – írja a Blikk.

Valamennyit pap szentelte fel, a ruhákat a hálás hívek varrják s hozzák hétről hétre, évszázadok óta, így hálálva meg, hogy Mária meghallgatta könyörgésüket, közbenjárt értük az égieknél.

Sokan a gyógyulásukat köszönhetik neki a faluban. „Nagyon sokat segített a Szűzanya a családomnak, többen betegek voltunk, de könyörgésünk hatására meggyógyultunk az ő kegyelméből. Ezért készítettük mi is ezt a ruhát – mondja egy hívő, Fias Beáta a lapnak.

Fotó: Youtube

Az andocsi Mária-szobor nagyon régóta tesz csodákat. Például: 

„Volt itt az egyik nyáron egy orvos házaspár. Nem lehetett gyerekük, hiába próbálkoztak már tizenhat éve. Hallottak az andocsi csodákról, végső kétségbeesésükben jöttek el ide, és kérték a Szűzanya segítségét. Könyörgésük meghallgattatásra talált, nemrég az atya itt keresztelte meg a babájukat. Egy idős asszony unokáját is meggyógyította, egy másik ember meg itt hagyhatta a mankóját" – mesélte a 83 éves Óberhuber Ágnes, aki maga is a Szúzanyának köszöni az életét.

„Tizenhárom műtétem volt, a szívemet többször is operálták. Az atya misét mondott értem, épp amikor a műtőasztalon feküldtem. Azt mondta, mindenképp fel kell gyógyulnom, mert szükség van itt rám – idézte fel az asszony.