Ami Orbán Ráhelen 12 milliót ér, az a francia köztársaság elnökén mindössze 55 ezret

2018. szeptember 18., 13:36

Szerző:

Amikor pár hete Macron francia elnök Angela Merkellel találkozott, a közös sajtóértekezleten a francia elnök hangsúlyozottan láthatóvá tette a kamerák számára a karóráját. Ez a Lip cég által gyártott, 169 euróért (kb. 55 ezer forintért) kapható óra volt, amit bármelyik átlagosan kereső francia megvehet magának – írja a hvg.hu.

Macron korábban kicsit drágább órákkal parádézott, de ezek értéke sem volt több néhány száz eurónál. Az elnök most azért reklámozta a 169 eurós karórát, mert ez az újonnan létesült Élysée butik egyik sztárterméke.

Fotó: Youtube

De miért indított kereskedelmi vállalkozást az elnöki palota?

Azért, mert az immár 300 éves építmény radikális felújításra szorul. A francia számvevőszék becslése szerint a következő hét évben nagyjából 100 millió eurót kell költeni az elnöki rezidencia újjáépítésére – írja a lap.

A magyar miniszterelnök lányát a kötcsei pikniken egy 12 millió forintot érő karórával fotózták. Ezért az összegért, például egy otthonápolást végzőnek 17 évig kellene dolgoznia, úgy hogy közben egy fillért sem költhet. 

14:44

A zsálya egy hosszú és izgalmas történettel bíró ősi gyógynövény. Idehaza a legtöbben fűszerként ismerik, de a Földközi-tenger térségében őshonos, strapabíró növény sokkal több egy kedvelt ételízesítőnél. Gyakran a „halhatatlanság füveként” is emlegetik.