Már az óbudai kertek alatt járnak az aranysakálok

2019. október 8., 09:29

Szerző:

Az elmúlt években egyre meghökkentőbb kihívásokkal kell szembenézni a fővárosi közterület felügyelőknek. Lakóövezetben garázdálkodó, vagy Dunában fürdőző vaddisznóhoz, kertbe tévedt őzhöz, muflonhoz, rókához, borzhoz riasztják őket a lakók – írja a Bors.

Mészáros Diána agrármérnök, a III. kerületi önkormányzat Közterületi és Környezetvédelmi Osztályának vezető tanácsosa jól ismeri az ehhez hasonló problémákat. Mint mondja, a II, a III. és a XII. kerület területi adottsága kedvez a vadállatok megjelenésének és megtelepedésének.

Lopakodó aranysakál
Fotó: Shutterstock

– Az Óbuda-Békásmegyer lakott területére betörő vadfajok száma az elmúlt években dinamikus emelkedést mutat – mondta. – Riasztottak bennünket elkóborolt szamár, ló és tehén miatt, míg vadállatok esetében

szavanna varánuszhoz, emupárhoz, királyrákhoz és bagolyhoz is.

És volt, mikor a kertben garázdálkodó aranysakál, vaddisznó és őz miatt kérték a segítségünket.

10:07

Az ELLE Decoration legfrissebb lapszáma a tavasz, a hamisítatlan stílus és a ránk váró élmények tökéletes keveréke. Különleges kalandozásunk során a designújdonságokat éppúgy útba ejtjük, mint a legfelkapottabb szállodákat és legvonzóbb enteriőröket. Mert a világ inspiráló!