Tortát kapott születésnapjára Golo, a budapesti gorilla

2020. szeptember 25. 14:47 - szerző: 168 Óra - forrás: MTI

Tortával ünnepelték a negyvenéves Golo nevű hím gorillát a Budapesti Állatkertben. Golo születésnapja vasárnap lesz, de az intézmény gondozói már pénteken felköszöntötték - közölte a Fővárosi Állat- és Növénykert pénteken az MTI-vel.

A stuttgarti születésű állat 1989 óta él Budapest állatkertjében, ahol az idők során két nősténytől összesen öt utódja született, és ma már nyolc unokája is van. A budapesti gorillacsapat vezére egy különleges, a gorillák szája íze szerint elkészített tortát kapott - olvasható a közleményben.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Mint írják, a torta alapja piskóta volt, amelyre gránátalmás túrókrém került, a tetejét pedig különféle gyümölcsökkel, többek között almával, barackkal, eperrel, málnával és kiwiszeletekkel díszítették a gondozók. A torta oldalára hosszában félbevágott banánokat szegeztek fel ropival. A születésnapi finomságokból természetesen jutott az ötfős gorillacsapat többi tagjának is. A zsúron használt tányérok is ehető anyagból, préselt búzakorpából készültek.

Golo 1980. szeptember 27-én született a stuttgarti Wilhelma Állat- és Növénykertben. Golo és egy Liesel nevű nőstényt frigyéből az évek során három kölyök született a magyar fővárosban; Dango, Gorka, majd Ebobo. A fent említett három utódon kívül Golónak még két másik kölyke is született Budapesten egy másik, fiatalabb nősténytől. Golo öt gyereke közül Dangónak, Gorkának és Ebobónak már saját utódaik is vannak, így Golo nyolcszoros nagypapának számít.