Elkapták Erikát, az ál-masszőrt, aki 350 ezer forint értékű ékszert lopott el idős emberektől Csepelen

2020. január 21. 19:38 - szerző: 168 Óra

Egy nő 2019. október 29-én Csepelen, a Görgey Artúr térnél lévő piacon megszólított egy idős asszonyt azzal, hogy ápolónőként és gyógymasszőrként dolgozik, majd felajánlotta neki, hogy megmasszírozza. A nő a masszázs közben észrevétlenül kikapcsolta és ellopta az idős áldozat arany nyakláncát.

Az álmasszőr ezután 2019 december 5-én egy XXI. kerületi egészségügyi intézményben, majd idén január 10-én szintén Csepelen, a II. Rákóczi Ferenc utcában egy üzletben ugyanezzel a módszerrel kifosztott egy idős asszonyt és egy férfit.

A nő  a három sértettől több mint 350 ezer forint értékben lopott arany nyakláncokat.

A kamerafelvételek alapján a rendőrök azonosították az 53 éves budapesti B.-né P. Erikát, majd január 14-én nagytétényi otthonában elfogták. A nő lakásán tartott kutatáskor a nyomozók több mint félmillió forintot, valamint feltehetően bűncselekményekből származó arany ékszereket találtak és foglaltak le.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság XXI. kerületi Rendőrkapitányság nyomozói B.-né P. Erikát kétrendbeli kifosztás bűntett és egy rendbeli lopás vétség miatt gyanúsítottként hallgatták ki.

A nyomozás során a rendőrök megállapították, hogy B.-né P. Erika hasonló módszerrel további bűncselekményeket követett el. A XXI. kerületi Rendőrkapitányság kéri, hogy akinek a sérelmére hasonló elkövetési módszerrel, masszírozás ürügyén bűncselekményt követtek el, – a 01210/1847/2019. bűnügyi számra hivatkozva – akár névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést a 06-80-555-111 Telefontanú zöldszámán, a 107 vagy 112 központi segélyhívó számok valamelyikén – írta a police.hu.