Életmentő műtét kellett végrehajtani a magyar színészen, majdnem belehalt az akupunktúrás kezelésbe

2019. november 24., 18:27

Szerző:

Kis híján az életével fizetett az akupunktúrás kezelésért  Szokol Péter. Az 59 éves színész és szinkronszínész az ATV Napló című műsorában mesélt a csaknem végzetes esetről. Egy budapesti akupunktúrás központban vállalkozott a kezelésre a zsibbadó jobb karja és a fájó válla miatt. Az első kezelés után már érezte, hogy valami nincs rendben, a második kezelés után pedig belázasodott és karja is pedig feldagadt.

Ezután a színész orvoshoz fordult, a vizsgálaton pedig az derült ki, hogy orbáncot, vagyis fertőző bőrgyulladást és vérmérgezést kapott. Egy pillanatra az is felmerült, hogy amputálják a karját. – Megállapították, hogy orbánc. Másnap elvittek a bőrgyógyászatra, iszonyatos fájdalmaim voltak, gennyes csomók lettek. Egyre rosszabbul voltam, egy idősebb nővér egy kötözésnél megnyomta és ömlött belőle. Átvittek a sebészetre és pár órán belül egy életmentő műtétet kellett csinálni, majdnem meghaltam. Vérmérgezést kaptam és veseelégtelenséget. Azt mondták a műtét után, hogy annyi genny volt a vállüregemben, hogy ők még ilyet nem láttak (...) Sokáig úgy volt, hogy le kell vágni a karomat. Mondták, hogyha az ízületi tokot átvágja ez a genny, akkor tuti, hogy amputáció, meg hát az életem is eléggé… a kaszás ott lebegett felettem – emlékezett vissza Szokol Péter, majd folytatta: .”

Az orvos szerint vagy eleve a bőrén voltak a fertőzést okozó baktériumok, és nem lettek eltávolítva a kezelés előtt vagy azok az akupunktúrás tűk voltak fertőzőek, amivel a kezelést folytatták.

Tegnap 14:44

A zsálya egy hosszú és izgalmas történettel bíró ősi gyógynövény. Idehaza a legtöbben fűszerként ismerik, de a Földközi-tenger térségében őshonos, strapabíró növény sokkal több egy kedvelt ételízesítőnél. Gyakran a „halhatatlanság füveként” is emlegetik.