Nem tudtuk, hogy ekkora bajban vagyunk – 33 milliós adósságot hagyott a gyerekeire Terrry Black

2019. október 22., 11:05

Szerző:

Élete végéig eladósodott volna Dani és Fanny, Terry Black előadóművész két árván maradt nevelt gyermeke, ha nem mond le az örökségéről – írja a Blikk.

Örökbefogadójuk egy hónapja, egy szívműtét után kapott infarktust, majd halt meg egy német kórházban. Mint kiderült, hatalmas összegű bankhitel, befizetetlen számlák gyűltek halomban amellett, hogy

apjuk nyolc hónapja lakbért sem fizetett.

Nagyjából százezer euróra, azaz mintegy 33 millió forintra rúgnak a tartozások – magyarázta a helyzetüket Árvai Mónika, akit még életében jelölt meg Terry Black, hogy gondoskodjon a gyerekekről. 

Az örökségről való lemondással a tartozások már nem szakadnak a gyerekek nyakába, ám 4000 eurót (1,3 millió forint) mindenképpen elő kell teremteniük ahhoz, hogy a nevelőapjukat a végakarata szerint temettethessék el, s ne kerüljön közösségi sírba Németországban. 

Dani teljesítené Terry végakaratát: a művész az édesanyjával együtt akart nyugodni Magyarországon. „Apura nem haragszunk, de nem tudtuk, hogy ilyen nagy bajban vagyunk" – mondta a lapnak a 18 éves fiú.