A magyarok 38 százaléka évente kétszer is nyaralna, 11 százalék viszont soha az életben nem jut el

2019. május 21. 13:20 - szerző: MTI

Az idén a magyarok 62 százaléka tervez nyaralást, a legtöbben (35 százalék) július második, valamint augusztus első felében (22 százalék), miközben

11 százalék azok aránya, akik sosem utaznak el kikapcsolódni egy kutatás szerint.

A hévízi NaturMed Hotel Carbona megbízásából a 18-59 éves korosztály körében végzett országos reprezentatív kutatás, az MTI-vel kedden közölt eredményei alapján: a legtöbben (39 százalék) évente egyszer mennek pihenni, de csaknem ugyanennyien (38 százalék) évente többször is. A válaszadók közel 6 százaléka négy-öt évente vagy ennél ritkábban üdül.

Az idei tervezett üdülés helyszínére vonatkozó kérdésre 32 százalék kizárólag belföldi célpontot, 26 százalék pedig csak külföldi úti célt jelölt meg, 4 százalék mindkettőt.

Magyarországon a legkedveltebb régió a Balaton környéke 21 százalékkal, ezt követi Közép-Dunántúl, Észak-Magyarország és Dél-Dunántúl.

A Központi Statisztikai Hivatal azonban rosszabb állapotokat mért fel a lakosságnál 2018-ban.

A teljes lakosságra vonatkoztatott adatok szerint a magyarok 43 százaléka egyáltalán nem engedhet meg magának egyhetes nyaralást. Ez a nélkülözés egyik statisztikai mutatója, egy korábbi cikkünkben bemutattuk, hogy minden tizedik magyar súlyos nélkülözésben él.