A magyar borok a világ legjobbjai között

Az angliai International Wine and Spirit versenyen a Törley cégcsoport kilenc terméke bizonyított, Észak-Amerika legnagyobb nemzetközi borversenyén, a kanadai Sélections Mondiales des Vins-en pedig a közelmúltban nyert ezüst érmet a Hungaria Pezsgőpincészet Kft. Hungaria Grande Cuvée Brut pezsgője.

2009. június 8., 14:57

Az utóbbi termék a francia anyanyelvű kanadai Quebec tartományban a piac élén áll - közölte az MTI-vel a gyártó cég.

Angliában 40. alkalommal rendezték meg a közelmúltban az 1969-ben alapított International Wine and Spirit verseny, amelyen a Törley cégcsoport kilenc terméke érmes lett: három ezüstöt és hat bronzot kaptak. A Best in Class kategóriába bekerülő ezüstérmesek között van a György Villa Selection Sauvigon Blancjának 2008-as évjárata, a Szent István Korona Irsai Olivér 2008-as fehérbora, amely már más szakmai megmérettetésen is érmet nyert, valamint a Campanula Pinot Grigio 2008, amely Angliában kifejezetten a közkedvelt borok közé tartozik.

Idén 32 országból 600 termelő több mint 1800 termékmintával nevezett a közelmúltban lezajlott kanadai versenyen. Erre a szakmai vetélkedésre már eleve kiváló borok neveznek, így nagy szakmai elismerés - és remek marketinglehetőség -, hogy a Törley cégcsoporthoz tartozó Hungaria Pezsgőpincészet Kft. Hungaria Grande Cuvée Brut pezsgője ezüstérmet nyert. A nedű nem ismeretlen Kanadában: a francia anyanyelvű Quebecben vezeti a piacot - tudta meg az MTI munkatársa a cégcsoport illetékesétől.

Tegnap 19:12

A csodás lila virágaival pompázó orgona elbűvöl a látványával és az illatával, ám azt kevesen tudják, hogy az ehető növények közé tartozik. Mi több, kiváló immunerősítő, erős gyógyhatású növény.

Az ELLE Decoration legfrissebb lapszáma a tavasz, a hamisítatlan stílus és a ránk váró élmények tökéletes keveréke. Különleges kalandozásunk során a designújdonságokat éppúgy útba ejtjük, mint a legfelkapottabb szállodákat és legvonzóbb enteriőröket. Mert a világ inspiráló!