A legvadabb szakács akar a kibérelhető magyar falu polgármestere lenni

2018. november 8. 15:22 - szerző: 168 Óra

A 28 fő állandó lakóhellyel rendelkező Megyer pár éve hirdetésben kínálta hétvégi napokon bérbeadásra a települést. Nem csupán itthonról, hanem külföldről – még Amerikából is – lettek vendégeik, a település pedig berobbant a köztudatba.

Pajer Kristóf akkori polgármester 2006 óta vezette a falut, és lelkes csapatának segítségével az évek során felpezsdítette Megyer életét. Pajer azonban 2015-ben családostól Angliába költözött, onnan igyekezett irányítani a települést,  szeptember 15-én pedig lemondott. Így Megyerben időközi polgármester választást írtak ki, amelyet december 9-én tartanak meg. 

Sokszínű Vidék beszámolója szerint november 5-én a jelölés időszaka lezárult. A Nemzeti Választási Iroda honlapján közzétett információ szerint Vári Dávid személyében – akit specialitásai alapján hol a „legvadabb”, hol a legkreatívabb jelzőkkel illetnek – egy jelölt van a polgármesteri tisztségre, így ha érvényes lesz a szavazás, a Konyhafőnök című tévéműsorban 2016-ban megismert séf lehet a falu vezetője.