A bűn éjszakája: édességet, biciklit és egy tucat tyúkot loptak szerdára virradóra Újszászon és Zagyvarékason

2019. február 21., 17:05

Szerző:

Egy újszászi tulajdonos 19-én reggel vette észre, hogy az éjszaka egy ismeretlen betört a boltjába. A hívatlan látogató betörte az épület hátsó ablakát, majd a védőrácsot a falból kiszakította és az ablakon keresztül bemászott az ingatlanba,

ahonnan némi édességgel távozott.

A rendőrök rövid idő alatt azonosították, majd elfogták a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható 18 éves K. Andrást.

Zagyvarékason két, egymáshoz közeli ingatlan portáján is tolvaj járt  február 19-én éjszaka. Az egyik ház udvaráról valaki egy falhoz támasztott kerékpárt,

egy idős sértettől pedig több mint egy tucat tyúkot vitt magával.

Rendőrkézen a brigantik
Fotó: police.hu

Az újszászi rendőrök a gyanúsított házának udvarán szanaszét heverő csirketollakra és friss vérnyomokra lettek figyelmesek, és több letámasztott kerékpárt is észrevett.

A házban lakó férfi azt füllentette, hogy már rég nem nevelnek csirkéket, azonban az alsó épületből mégis csipogás hallatszott.

A járőr egy szekrénybe bezárva megtalálta az ellopott tyúkok egy részét és az udvaron álló bringák közül is előkerült a lopott bicikli.

A házban lakó 18 éves P. Istvánt szintén elfogták.

14:44

A zsálya egy hosszú és izgalmas történettel bíró ősi gyógynövény. Idehaza a legtöbben fűszerként ismerik, de a Földközi-tenger térségében őshonos, strapabíró növény sokkal több egy kedvelt ételízesítőnél. Gyakran a „halhatatlanság füveként” is emlegetik.