71 éves pedofil vadászott a kisfiúkra a pesti játszótereken

2018. augusztus 22. 11:13 - szerző: 168 Óra

A Zsaru Magazin eheti számában ír arról a 71 éves férfiról, akit augusztus elején kaptak el a fővárosi rendőrök.

A hatósághoz július 22-én érkezett bejelentés, hogy egy idős, biciklivel érkező férfi 11-12 éves kisfiúkkal elegyedett szóba a Honvéd utcai játszótéren, a gyerekeket megpróbálta magával csalni. Az egyik kisfiút magával hívta biciklizni ls a Csepel-sziget csúcsára szilvát szedni. A férfi a fiút nemi szervéről, szexuális érdeklődéséről faggatta, majd felajánlotta, hogy segít neki pisilni.

A bejelentést egy biztonsági őr tette, akinek a férfi viselkedése tűnt fel, az őr távozásra szólította fel az idős férfit. Az V. kerületi kapitányság munkatársai összevetették az őr tapasztalatait több szülőével és kiderült, hogy egy kamasz telefonjával képet is készített a gyanúsítottról.

A rendőrök az adatgyűjtés során információt kaptak arról, hogy K. István János több fővárosi játszótéren is “ismerkedik”, hasonló, negédes, a gyermekeket csalogató viselkedésével júniusban több kerületben is magára irányította a figyelmet.

Augusztus 8-án házkutatást tartottak a férfi IX. kerületi lakásában, ahol  mintegy 30 portrét találtak a lakásban, egy kivételével 10 év körüli kisfiúkról. Több olyan újságkivágást is észrevettek a rendőrök, amin például alulöltözött gyerekkel reklámoznak zuhanykabint, medencét, strandeszközöket.

A férfi ellen szexuális visszaélés bűntettének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás – írja a 24.hu.