50 ezer (!) lódarazsat füstöltek ki egy jászberényi házból

2018. augusztus 10. 08:54 - szerző: 168 Óra

50 ezer lódarázs özönlötte el egy jászberényi házaspár házát. Sz. Józsefet különösen érzékenyen érintette, amikor kiderült, hogy tanyájuk padlásán egy gigantikus fészek lapul a tetőgerenda alatt, tavaly ugyanis a rovarok támadása miatt veszítette el édesanyját. Az asszony allergiás volt a csípésre – írja a Blikk.

A férfi több szakembert is felkeresett, de senki sem vállalta a lódarazsak kiirtását. Végül aztán akadt mégis egy, aki megszabadította őket az ijesztő lakótársaktól.

Fotó: Magyar Mezőgazdaság

Boros Tibor az akció előtt maga riasztotta a tűzoltókat, ők pedig a mentőket, mert fel kellett készülni egy esetleges életveszélyes helyzetre. A tűzoltók a darázsirtónak nyújtottak segítséget teljes felszerelésben.

A lódarázs csípése enyhébb esetben is bőrpírt, illetve duzzanatot okoz, de jelentkezhet kiütés és zsibbadás is az igen erős fájdalom mellett. Súlyosabb esetben előfordulhat verejtékezés, szédülés, rosszullét, hányinger, hányás, légszomj, légzéskimaradás, szívpanasz, émelygés, akár eszméletvesztés is. Akár egyetlen csípés is halálos lehet.