Egy lépést sem kell tennie, ha a 168 Óra legújabb számát kézbe szeretné venni! Banki átutalással, sőt, már bankkártyával azonnal előfizetheti, és máris postázzuk Önnek!

3000 négyzetméteres svábhegyi telken építhet palotát Sarka Kata élettársa

2019. március 11. 14:55 - szerző: 168 Óra

A Fogaskerekű svábhegyi megállójától pár perce lévő, szűkös Felhő utcában nagy erőkkel épül egy új, pazar épület-komplexum – írja és mutatja a Magyar Narancs, amely szerint ha tartják a tempót az építők, jövőre már beköltözés is lehet a dologból.

A 3000 négyzetméteres, két korábbi telek összevonásából megszületett ingatlannak tulajdonosa Bessenyei István, a korábbi televíziós producer, akiről nemrég derült ki hivatalosan is, hogy Sarka Kata élettársa. Bessenyei emellett a Fidesz kedvenc biztonsági cége, a Valton-Sec Kft. kisebbségi tulajdonosa, amely brutális mennyiségben nyeri az állami tendereket. A társaság 2015-ben 1,77 milliárdot, 2016-ben már 2,7 milliárdot, míg 2017-ben már 6,4 milliárd forintot könyvelhetett el, ez tavaly már közel 1,5 milliárdos üzemi eredményt fialt.

Sarka Kata pedig Rogán Cecília üzlettársa, két közös cégük is van, a Nakama & Partners, valamint a tavaly decemberben alapított Top News Hungary Kft. Rogán és Bessenyei közt a legendássá vált 2016-os helikopterezés is közös pont a Valton-Master Carral és az utazást intéző Fly-Cooppal barterezett – derült ki a pazar esküvői túráról, miután a Népszabadság lebuktatta Rogánt. (Nem közvetlenül emiatt, de öt nappal a cikk megjelenése után, 2016. október 8-án Heinrich Pecina elítélt osztrák üzletember be is zárta a lapot, majd a kiadót, a Mediaworksöt  továbbpasszolta Mészáros Lőrincnek). 

Sarka Kata és Rogán Cecília keményen edz
Fotó: Facebook/Sarka Kata

Az Átlatszó korábban kiderítette, hogy Sarka Kata vezeti azt a Smart Development Ingatlanfejlesztő és Vagyonkezelő Kft.-t, amely a Seychelle-szigeteki adóparadicsomba bejegyzett SMT DEV Ltd. tulajdona.