3000 négyzetméteres svábhegyi telken építhet palotát Sarka Kata élettársa

2019. március 11., 14:55

Szerző:

A Fogaskerekű svábhegyi megállójától pár perce lévő, szűkös Felhő utcában nagy erőkkel épül egy új, pazar épület-komplexum – írja és mutatja a Magyar Narancs, amely szerint ha tartják a tempót az építők, jövőre már beköltözés is lehet a dologból.

A 3000 négyzetméteres, két korábbi telek összevonásából megszületett ingatlannak tulajdonosa Bessenyei István, a korábbi televíziós producer, akiről nemrég derült ki hivatalosan is, hogy Sarka Kata élettársa. Bessenyei emellett a Fidesz kedvenc biztonsági cége, a Valton-Sec Kft. kisebbségi tulajdonosa, amely brutális mennyiségben nyeri az állami tendereket. A társaság 2015-ben 1,77 milliárdot, 2016-ben már 2,7 milliárdot, míg 2017-ben már 6,4 milliárd forintot könyvelhetett el, ez tavaly már közel 1,5 milliárdos üzemi eredményt fialt.

Sarka Kata pedig Rogán Cecília üzlettársa, két közös cégük is van, a Nakama & Partners, valamint a tavaly decemberben alapított Top News Hungary Kft. Rogán és Bessenyei közt a legendássá vált 2016-os helikopterezés is közös pont a Valton-Master Carral és az utazást intéző Fly-Cooppal barterezett – derült ki a pazar esküvői túráról, miután a Népszabadság lebuktatta Rogánt. (Nem közvetlenül emiatt, de öt nappal a cikk megjelenése után, 2016. október 8-án Heinrich Pecina elítélt osztrák üzletember be is zárta a lapot, majd a kiadót, a Mediaworksöt  továbbpasszolta Mészáros Lőrincnek). 

Sarka Kata és Rogán Cecília keményen edz
Fotó: Facebook/Sarka Kata

Az Átlatszó korábban kiderítette, hogy Sarka Kata vezeti azt a Smart Development Ingatlanfejlesztő és Vagyonkezelő Kft.-t, amely a Seychelle-szigeteki adóparadicsomba bejegyzett SMT DEV Ltd. tulajdona.