20 éve nem evett főtt ételt a magyar énekes

Két évtizede nem eszik főtt ételt Maros Gábor. A népszerű operaénekes azért vonja meg magától a finomabbnál finomabb falatokat, hogy óvja a hangszálait.

2011. december 30., 18:02

Bármilyen hihetetlen, Maros húsz éve nem evett meg egy tányér gőzölgő levest vagy egy jó magyaros pörköltet.

– Azért nem eszem ilyesmit, mert a főtt étel bántja a hangszálakat. Ezt Pavarottitól tudom. De nem csak én nem fogyasztok meleg élelmiszert az operaénekesek közül. Az argentinok világhírű tenorja, José Cura, aki egyébként jó barátom, szintén megvonja magától a meleg ételeket – mesélte a

Blikknek Maros. – Már annyira hozzászoktam, hogy nem hiányzik. Kimondottan finom nyers ételek vannak. Általában szárított húsokat, zöldségeket és gyümölcsöket eszem. Az egyik kedvenc ételem a szusi. Persze nagy ritkán bűnözök, ilyenkor sült kacsát eszem.

Maros nemcsak főtt ételeket nem eszik, de harminc éve egy korty alkoholt sem ivott. Egy gyengéje azonban van: az édességeknek nem tud ellenállni.

– Édességet és csoki­krémet is eszem. De csak olyat, amelyben nincs összefőzve a krém. A sütemények közül a Rigó Jancsi a nyerő – nevetett Maros Gábor.