Változás! Már szerdától hozzájuthat az újságárusoknál a legfrissebb 168 Órához!

Bántalmazott nők fényképeit várja a NANE, kiállítást rendeznek belőlük

2017. november 15. 17:25 - szerző: MTI

December 4-ig várja a bántalmazott nők fotóit a Nők a Nőkért Együtt az Erőszak Ellen (NANE) Egyesület a #Vankepemhozza címmel meghirdetett közösségi fotóprojekthez; a beérkezett képekből kiállítást is rendeznek Budapesten a 2B Galériában – írja az MTI. A kampánnyal a NANE azoknak a nőknek akar lehetőséget biztosítani a megszólalásra, akiket a hétköznapokban sokszor hallgatásra kényszerítenek. A jelentkezők vankepemhozza@nane.hu címre küldhetik be fotóikat egy pármondatos történet kíséretében. A képek anonim módon jelennek meg, ezért fontos, hogy az alkotás ne legyen azonosítható.

Fotó: nokert.hu/Csöre András

A NANE közleményben tájékoztatta az MTI-t, hogy egyre több fotó érkezik Facebook-oldalukra bántalmazott nőktől, akik expresszív fotókban fogalmazzák meg megpróbáltatásaikat vagy éppen szabadulásukat. A képek a NANE Facebook- és Instagram-oldalán található virtuális tárlaton folyamatosan nyomon követhetők, és december 9-én és 10-én egy kiállítás keretében is megtekinthetők lesznek a 2B Galériában.

A tájékoztató szerint a #Vankepemhozza közösségi fotósprojektet a NANE azért hirdette meg, mert tapasztalataik szerint a családon belüli erőszak áldozatait ritkán vagy egyáltalán nem hallgatják meg a környezetükben élők. Ha pedig mégis, nem hisznek nekik, vagy nem tartják komolynak a helyzetüket.

A kampány ráhangolódás a 16 Akciónap A Nők Elleni Erőszak Ellen rendezvénysorozatra is, amely az idén azokra a dolgokra fókuszál, amiket a hétköznapokban is meg lehet tenni a nők elleni erőszak csökkentése érdekében. Az eseménysorozat november 25-én, a Néma Tanúk felvonulással indul, és december 10-én, a 2B Galéria kiállításával zárul.

A NANE Egyesület 1994 januárjában alakult azzal a céllal, hogy segélyvonalat indítson bántalmazott nők részére. A segélyvonalon a családon belüli erőszak és a párkapcsolati erőszak területén képzett önkéntesek immár 23 éve fogadják a hívásokat az ország minden részéről. Ezeken felül az egyesület kiemelt feladatai közé tartozik a családon belüli erőszak társadalmi jelenségéről szóló ismeretek terjesztése, publikációk írása, képzések és kampányok koordinálása.