Cikkek "Kim Lane Scheppele" témában:

18 találat, 2 oldalon

Orbán Viktor egész Európában megcsinálná, amit Magyarországon megcsinált

2019. 01. 21. 11:49

Kim Lane Scheppele: Senki se becsülje le az Európa vezetésére készülő Orbánt!

2018. 09. 13. 12:37

Az EU óriási hibát követ el, ha alábecsüli Orbán Viktor stratégiai jövőképét és a könyörtelenségét, amellyel el fog járni, hogy elérje, amit akar – állítja Kim Lane Scheppele alkotmányjogász. A Princeton Egyetem professzora, aki a magyar alkotmányos rendszert kutatja másfél évtizede, azt állítja: illiberális demokráciának sem nevezhető a magyar állam, hiszen már nem demokrácia.

Magyarország a legkevésbe szabad ország az Európai Unióban, a kötelezettségszegési eljárás már nem elég

2018. 03. 12. 18:36

Kim Lane Scheppele: Tudják, hogy Magyarország már nem szabad ország

2017. 12. 20. 17:19

Scheppele: jog szerint Orbánnak igaza van

2017. 03. 20. 12:08

Szerinte valószínűtlen, hogy a Fidesz 2018-ban visszaszerzi a kétharmadot.

Scheppele: A magyar választás nem szabad és nem tisztességes

2014. 03. 06. 15:15

A magyar választásokról készült elemzés ötödik, záró részében Kim Lane Scheppele az egyenlőtlen kampányt veszi sorra, miután az szintén erősen a Fidesz felé billenti a mérleget. Például amikor a pártok napi egy percet kapnak az igen gyér nézettségű köztévében, vagy amikor a hatalom elérte, hogy a kereskedelmi televíziók ne sugározzanak választási hirdetést, ideértve, hogy nem lesznek miniszterelnöki viták.

Még aránytalanabb lett a választási rendszer

2014. 03. 02. 09:37

Az új választójogi rendszer most bizarr módon nemcsak a veszteseket, hanem a nyerteseket is kompenzálja. Ez az új rendszer növeli a győztes előnyét, hogy a rendszer még inkább megfeleljen „a győztes mindent visz” elvnek.

Scheppele: Kétséges a magyar választás tisztasága

2014. 02. 27. 11:48

Kétségesnek látja a magyar választás tisztaságát Kim Lane Scheppele. Mint az alkotmányjogász fogalmaz: hacsak nem történik valami meglepő, már most világos, ki fog győzni – írja a The New York Times. Az alkotmányjogász szerint lett volna az ellenzéki összefogásnak esélye, de túl későn álltak össze.

A Konzervatívok kihátráltak Orbán mögül

2013. 07. 07. 16:56

Kim Lane Scheppele úgy látja, hogy a Tavares-jelentés meglepően nagy arányú elfogadásával Európa tett azért, hogy rászorítsa Magyarországot azoknak az értékeknek a betartására, amelyeket a magyar fél még buzgón támogatott, amikor 9 éve belépett az unióba. A lépéssel a közösség végre nemet mondott Orbán Viktorra és alkotmányos forradalmára, egyben erős eszközrendszert alkotott a magyar demokrácia jövőjének védelmében.

Scheppele: Visszatért Magyarországra Orwell világa

2013. 06. 20. 14:26

Kim Lane Scheppele szerint Magyarországon visszatért Orwell 1984 című regényének világa, miután az Országgyűlés elfogadta a nemzetbiztonsági törvényt, amely lehetővé teszi, hogy a kormány belső köre titokban megfigyelje a fontos állami alkalmazottakat.

A Fidesz csak így tudja elkerülni a végítélet napját

2013. 06. 10. 09:44

Így reagál Paul Krugman blogjában Kim Lane Scheppele arra, hogy pénteki sajtóértekezletén Martonyi János békekötést ajánlott Európának a legújabb alkotmánymódosítás ügyében. A Zürcher Studierendenzeitung további részletekkel szolgál arról, hogy a múlt pénteken tojásokkal dobálták meg Balog Zoltánt. Eszerint a tojások már akkor repültek, amikor a tiltakozás még meg sem kezdődött, a rendőrség pedig akkor avatkozott közbe, amikor jelszavaikban a részvevők fasisztának minősítették Balogot. Nemzetközi sajtószemle.

Üzenet Amerikából: Magyarország a zsarnokság határáig jutott

2013. 03. 21. 08:18

Az Egyesült Államok Helsinki Bizottsága meghallgatást tartott Washingtonban A demokrácia röppályája – Miért számít Magyarország címmel. Ezen részt vett Kim Lane Scheppele, a Princetoni Egyetem jogászprofesszora, az alkotmányjog specialistája. Az alábbiakban ismertetjük hozzászólását.

Így manipulál a Fidesz – Amiről Orbánék nem beszélnek

2013. 03. 13. 13:15

A New York Times oldalán Paul Krugman blogjában Kim Lane Scheppele részletesen válaszol azokra a magyar hivatalos megnyilatkozásokra, miszerint az alkotmánymódosítás körüli lárma teljesen felesleges, hiszen csupán technikai kiigazításokról van szó.

NYT: a magyar helyzet sokkal rosszabb

2012. 07. 06. 09:01

Paul Krugman blogjában Kim Lane Scheppele azt írja, hogy most Románián a sor, ideje, hogy mélyen aggassza azokat, akiknek számít az alkotmányosság, a demokrácia és a jogállamiság.

A New York Times-ban cikizték ki Orbánékat

2012. 03. 11. 19:05

"Kezdjük azzal, hogy mi választjuk ki a bírókat" – ezzel a címmel közölt újabb írást Magyarországról Kim Lane Scheppele a The New York Times internetes oldalán. A Princeton egyetem professzora, aki két évtizede foglalkozik a magyar alkotmányos berendezkedéssel, ismét a Nobel-díjas közgazdász, Paul Krugman blogján közölte az írást.