Cikkek "Budai Magánorvosi Centrum" témában:

7 találat, 1 oldalon

Mit tegyünk a hólyaghurut megelőzésért?

2014. 10. 08. 12:15

A beteg együttműködése nagy szerepet játszik a kiújulások kivédésében vagy azok számának csökkentésében – mondta el a 168 Óra Praxis rovatának Dr. Fazakas Zsolt urológus. A szakember szerint ehhez elengedhetetlen, hogy a beteg is megértse a folyamatot, és bizalommal legyen a kezelőorvos felé, elfogadja és betartsa tanácsait.

Méhen kívüli terhesség

2014. 06. 12. 11:12

A méhen kívüli terhesség is terhesség. A nő ilyenkor azt veszi észre magán először, hogy kimarad a menstruációja, amelyet rendes időben várna, és megjelennek nála ugyanazok a szubjektív tünetek, amelyek egyébként a normál terhességre jellemzők: mellfeszülés, émelygés, hányinger – mondta el a 168 Óra Praxis rovatának dr. Melczer Zsolt, a Budai Magánorvosi Centrum szakorvosa.

A parlagfű-allergia immár népbetegség

2014. 04. 23. 18:43

Európában Magyarországon a legnagyobb a parlagfű-szennyezettség, korszerű készítményekkel és immunterápiával azonban jól kezelhető a parlagfű-allergia – mondta el a 168 Óra Praxis rovatának dr. Gálffy Gabriella allergológus. A Budai Magánorvosi Centrum szakorvosa szerint a gyógyszertárban recept nélkül kapható készítmények csak egy-két hétig használhatók folyamatosan.

Az evészavarok jó része lelki problémákból ered

2014. 04. 16. 19:47

Az evészavarok tipikusan pszichoszomatikus eredetűek, mivel a lelki tényezők számos testi tünetet okoznak – hangsúlyozta a 168 Óra Praxis rovatának Varga Márta, a Budai Magánorvosi Centrum munkatársa. A szakember szerint igen aktuális kérdéskörről van szó, mert ezeknek a zavaroknak egyre újabb típusai jelennek meg. Míg korábban ezek a tünetek főképpen a nők körében jelentkeztek, mostanában már a férfiak is egyre inkább érintettek lesznek.

Tények és tévhitek a vesekövességről

2014. 03. 26. 13:47

Bő folyadékfogyasztással és helyes életmóddal megelőzhető a vesekövek kialakulása, melyek mindkét nem esetében előfordulhatnak, az életkort tekintve pedig a gyermekkortól az idős korig bármikor – mondta el a 168 Óra Praxis rovatának Dr. Fazakas Zsolt urológus. A Budai Magánorvosi Centrum szakembere szerint a rendszeres ultrahangvizsgálat segíthet felfedezni a nyugvó veseköveket, melyek „szétrobbanthatók”, még mielőtt megnövekedve és elindulva panaszt, akár súlyos szövődményeket okoznának.

Tavaszi testedzés: csak óvatosan a tél után

2014. 03. 12. 11:32

A rendszeresen végzett testmozgásnak számos kedvező hatása van: nemcsak testünket tartjuk karban vele, hanem stresszoldásra is kiváló. A téli hónapok után azonban nem mindegy, hogyan kezdünk el újra sportolni – mondta el a 168 Óra Praxis rovatának dr. Pácz Alexandra belgyógyász-kardiológus. A szakorvos szerint bármilyen mozgást választunk is, a sérülések elkerülése érdekében mindig tartsuk szem előtt a fokozatosságot, ne erőltessük túl a szervezetünket.

Utazás és egészség – erre érdemes figyelni

2013. 12. 04. 13:28

Az utazási medicina az orvostudomány egyik legfiatalabb gyakorlati ága, melyet a megnövekedett utazási kedv keltett életre, illetve az igény és a lehetőség, hogy egészségesen is érkezzünk haza – mondta a 168 Óra Praxis rovatának dr. Béres Zsuzsanna. A Budai Oltóközpont és Magánorvosi Centrum járványügyi szakorvosa szerint bizonyos ismeretek sok kellemetlenségtől óvhatnak meg mindenkit egy távoli országban történő pihenés ideje alatt.