Cikkek "Al-Kaida" témában:

12 találat, 1 oldalon

Elfogták a terroristát, akinek utasítására egy afgán egyetemen robbantottak

2020. 11. 14. 18:15

Az afgán erők elfogták a kabuli egyetem elleni november 2-i támadás kitervelőjét - írta Amrullah Száleh afgán alelnök Facebook-oldalán.

Al-Kaida parancsnokokra mértek légi csapást amerikai gépek Szíriában

2020. 10. 23. 15:15

Washington egymillió dollárt ajánl annak, aki segít kézre keríteni Oszama bin Laden fiát

2019. 03. 01. 15:55

Oszáma bin Láden fiából is nemzetközi terrorista lett

2017. 01. 05. 21:10

Felkerült az Egyesült Államok terrorellenes feketelistájára.

Kenya veszélyben

2015. 04. 13. 21:43

Téveszme, hogy az iszlamista terror a Közép-Keletre korlátozódik. Igaz, „minden szem” az Iszlám Államra (IS) és az Al-Káidára szegeződik, a célkeresztben Irak és főként Szíria helyezkedik el, de Afrika, fogalmazzunk így, versenyben van. Egy éve csak, hogy Nigériában a Boko Haram nevű dzsihadista („szent háborús”) terrorszervezet – számtalan gyilkosság, rablás, fosztogatás után – elrabolt és valószínűleg rabszolgasorsba kényszerített 200 iskolás lányt. A Boko Haram – csakúgy, mint az Iszlám Állam – „kalifátust” alapított, amelyben nincs helyük a keresztényeknek és más hitetleneknek, de azoknak sem, akik Afrika legnépesebb államában világias, demokratikus, tudásalapú társadalomban akarnak élni. A kontinens „túlvégén”, azaz Kelet-Afrikában egy másik terrorszervezet, a szomáliai as-Sabab dühöng. Bűnlajstromának se eleje, se vége. Noha Szomáliának az elmúlt csaknem 40 évben mindig a vele területi vitában levő (keresztény) Etiópiával volt konfliktusa, jó ideje déli szomszédját, Kenyát szemelte ki áldozatnak.

Izrael titokban vette őrizetbe az al-Kaida egyik feltételezett fegyverszakértőjét

2013. 11. 18. 12:38

Izrael három éve titokban őrizetbe vette az al-Kaida nemzetközi terrorszervezet feltételezett biológiaifegyver-szakértőjét – derült ki hétfőn nyilvánosságra került dokumentumokból azt követően, hogy a férfi az izraeli legfelsőbb bírósághoz fordult szabadulása érdekében.

Lehet, hogy harmadszor is megölték az al-Kaida alvezérét

2013. 01. 25. 14:27

A drónháború egyik hátránya, hogy sosem tudni, meghalt-e a célpont. Vagy hogy egyáltalán a célpontot ölték-e meg, de ez már más kérdés. Így lehet, hogy az al-Kaida második emberét négy éven belül harmadszor gyilkolták meg. Ha egyáltalán meghalt.

A francia elitkommandó megostromolta a gyilkos házát

2012. 03. 21. 08:22

Úgy tűnik, nem szélsőjobboldali, hanem iszlámista merénylő gyilkolt Toulouse-ban egy zsidó iskolánál és végzett egy héttel korábban három francia ejtőernyős katonával. A rendőrök egy 24 éves, az al-Kaidához tartozó férfi házát vették körbe Toulouse-ban. Az ostrom még tart.

Lapajánló

2011. 05. 04. 11:07

A terroristavezér halott, „a lidércnek vége” – írja a 168 Óra külpolitikai elemzője, Aczél Endre, aki szerint azért nagy bátorság kell annak kijelentéséhez, hogy az Al-Káida „immár le van fejezve”. Az úgynevezett szent háborúnak Oszama nélkül is elég követője akad a világban. (A hetilap digitális változatát lapozhatja végig.)

14 éven aluli gyerekek szöktek az agymosásból

2010. 11. 22. 15:22

Sikeres szökésen van túl 28 mautirán fiatal. Az Al-Kaida észak-afrikai szárnyától léptek meg. Hírügynökségi jelentések szerint úton vannak hazafelé.

Özönvíz után: természeti után politikai csapás

2010. 08. 23. 12:26

A pakisztániak emberemlékezet óta megszokták, hogy az a vízmennyiség, amely a monszunidőszakban leesik, általában három hónap terméke. Egy negyedéven át zuhog az eső, de jól eloszlik. A termőföldnek nem árt, hanem használ. Idén egyetlen hét leforgása alatt zúdult le az égből annyi víz, mint amennyi három hónap alatt szokott. A nyomában infernális állapotok alakultak ki. ACZÉL ENDRE írása.

Gyanús fehér por és evakuálás a manchesteri reptéren

2010. 01. 25. 09:31

Kiürítette szombaton a rendőrség Manchester repterének egy részét, arra hivatkozva, hogy "vegyi incidens történt". A bejelentés szerint egy huszas éveiben járó férfi gyanús fehér port akart felvinni az egyik repülőgépre - írja a Független Hírügynökség.