Mátyás Győző: E(N)SZtelenség

2018. március 4., 06:23

Szerző:

Oké, akkor most az ENSZ a Soros!

Már majdnem nyugtalankodni kezdtünk, hogy az államilag kiporciózott, mindennapi gyűlöletdózis csökkenni fog némileg. Mert sorosozás tekintetében mintha már a túladagolás jelei mutatkoztak volna a lakosság bizonyos hányadán, s a brüsszelezés sem tűnt olyan hatékonynak, mint korábban. Aggódhattunk: mi lesz így velünk a betevő gyűlöletporció nélkül?

De ez a mesterien kiválasztott új célpont ismét bíztatást ad és reményt kelt. Ráadásul megint egy betűszó, mint az IMF vagy a CEU, azokat különösen kedvünkre való utálni. Ha valamiben, hát az ellenség kiválasztásában a kormányerők tényleg nagyon jók, csak dicsérni lehet a találékonyságukat, kreativitásukat.

Egyfelől az emberek nem elhanyagolható részének fogalma sincs, mi a fene ez az ENSZ nevű izé, nyilván olyan, mint a BKK, csak még nagyobb gittegylet. Ezért a puszta nevet bármiféle fenyegető jelentéssel fel lehet ruházni, a hétfejű jetitől az „ala hablil halwalab Coca-Coláig”. De ha tudjuk is, mi fán terem ez a világszervezet, akkor is annyira távoli, megfoghatatlan, testetlen valami, hogy ezt még jóízűen leköcsögözni sem lehet, mint ahogy magára valamit adó hazafi már rutinból anyázza az Európai Uniót.

Na de éppen itt van elásva a veszély forrásának nyitja!

Mert egy ilyen rejtélyes, senki által meg nem választott (!) akármi, amelyikről jó, ha tudjuk, hogy valójában Soros egyik zseb álcivil szervezete – nos, az bármilyen gazságra képes.

Fotó: kormany.hu

De szerencsére a magyar kormány magyar virtussal felhág a magyar vártára és „tájékoztató kampányt indít az ENSZ migrációs csomagjáról”.  És páratlan éleslátással foglalja össze az ENSZ tervezetét: „A szervezet azt akarja, hogy bontsuk le a bevándorlás útjában álló kerítést, folyamatosan fogadjunk be migránsokat, és fizessük a migránsok letelepedését és munkavállalását. A magyar kormány elutasítja ezt. Ragaszkodunk ahhoz, hogy mi dönthessünk a saját jövőnkről. Magyarország dönt, nem az ENSZ!”

Na mármost itt a post-truth kommunikáció legszebb példáival (régiesen: hazugságaival) van dolgunk. Csak hát a hatalmi akárkik vélhetőleg joggal hiszik azt: nyugodtan mondhatják, hogy az ENSZ valójában egy virtigli embercsempész bagázs, mert nem sokan fogják elolvasni a GLOBAL COMPACT FOR SAFE, ORDERLY AND REGULAR MIGRATION című dokumentum szövegét. (Amelyben kerítésről szó sem esik, viszont a határok egységes, biztonságos, koordinált kezeléséről igen).

Természetesen ez a tervezet nem akar ráerőltetni semmit senkire, egyébként is csak év végén öltene végleges formát, s a tagországokra nézve semmiféle kötelező jogi érvénye nem lesz. (Amúgy is elég röhejes önkénnyel vádolni azt a szervezet, amelyiket éppen azért szoktak bírálni, mert még a határozatainak sem képes érvényt szerezni.) A tervezet szövege a 13. pontban felsorolja a Global Compact vezérlő elveit, köztük nyomatékkal a nemzeti szuverenitás tiszteletben tartását (a tervezet „megerősíti az államok jogát, hogy a  nemzeti bevándorlás-politikát saját hatáskörben gyakorolják”). Persze nem véletlen, hogy a kormányilletékesek mélyen hallgatnak erről a passzusról, végtére is olyan egyéb gyanús fogalmak társaságában fordul elő, mint emberi jogok, a jogrend és a tisztességes eljáráshoz való jog, sőt a genderérzékeny(!) bánásmód. 

Az viszont kétségtelen, hogy ez a nyilatkozattervezet valóban szemben áll a magyar hatalmi tényezők felfogásával (értsd: a migránskérdés belpolitikai aduvá változtatásával). Mert ez a plánum a közös felelősségre(!) apellálva a nemzetek közötti koordinációt, az összefogást próbálná elősegíteni, pontosan annak érdekében, hogy a migrációs folyamatot ellenőrzött keretek közé, szabályozott mederbe tereljék. Hogy ne a káosz és az anarchia uralkodjék el, hanem hogy az alapvető emberi normák szem előtt tartásával lehessen valamiféle rendet teremteni ebben az egész világot nyomasztó kérdésben. S amely princípiumnak kétségkívül része, hogy a bevándorlókat, menekülteket a tervezet emberi lényeknek tekinti, akiknek jogait tiszteletben kell tartani

Dehogy akarja az ENSZ bátorítani az illegális határostromot, éppen hogy a rendezett és biztonságos bevándorlás elősegítése érdekében próbálja megteremteni a nemzetek együttműködését.

A magyar kormányvitézeket viszont semmi nem akadályozza meg abban, hogy elég szürreális módon egyfajta terrorista bédekkerré alakítsák az ENSZ-tervezetet, hogy bőszen riogathassák vele a publikumot.

Ha pedig legyűrték az ENSZ-t, akkor nyilván meg fogják állítani a gyíkemberek világkongresszusát is, majd a migránstojásokat lerakó debilosaurusok globál internacionáléját is.

Aztán abba lehet hagyni. A józan észt már úgyis megállították.

Horoszkóp

A cselédsajtó és a Karmelita udvartartásának agyhalott influenszerei Pankotai Lilivel szemben fel merték venni a kesztyűt. De micsoda bátorság kellett ehhez az elvtársaknak. 

Az elhibázott brüsszeli szankciók, azon belül is elsősorban az energiaszektort érintő korlátozások miatt alakult ki válság az EU-ban és így Magyarországon is – ez a kormányzati kommunikáció alfája és ómegája. A valóság ezt másként gondolja.