Mátyás Győző: A törvény szövedéke

június 18. 08:45 - szerző: Mátyás Győző

A magyar nép tévedhetetlenül bölcs vezetője a soros sorosozás közben természetesen megint utolérhetetlen éleslátásról és elmésségről tett tanúbizonyságot, amikor a minap kijelentette, hogy „aki tenni akar, az kórházakat, iskolákat építene ott, ahol erre szükség van”. Tényleg.

Ám Soros György mintha épített volna iskolát, történetesen egyetemet, amit a honi hatalom éppen le akar rombolni. Na jó, el akar takarítani, de legalábbis ki akar innen szorítani.

Amúgy jó trükk lenne: a Soros csak végezze el az állam feladatait, a hatalom meg az adóforintok egy részéből épít stadionokat, a másik része meg rapid módon elveszti közpénz jellegét, s a haverok zsebében lesz köszpénz. (Többek között éppen az teszi pótolhatatlanná az NGO-kat, e – közkeletű nevükön: civilszervezeteket –, hogy utánajárjanak, és nyilvánosságra hozzák: mennyi is az annyi, és mely zsebekben landol.) Igaz, azt az NGO-k nélkül is tudjuk, hogy a köszpénzen kihízott haverok egy fillért sem szoktak adni jótékony célra. Van, aki osztogat, míg mások fosztogatnak.

A bölcs vezér természetesen tudja, hogy Soros rengeteget fordított oktatásra és az egészségügy fejlesztésére, csak az ellenkezőjét mondja. De ha ennek százszorosát fordította volna, és a kórház a város szélén program jegyében minden 1000 lelkes településre egészségügyi központot építtetett volna, akkor az lenne a baj, hogy így akarja beinjekciózni a kiszolgáltatott magyarokba a liberalizmus mérgét. Védjük meg a magyar ember magyar betegségét a milliárdos áldoktortól!

Amúgy elég érdekes szaldó az, hogy Soros az évek során több mint százmilliárd forinttal támogatta Magyarországot, amivel azt érte el, hogy a hatalmi propaganda átütő sikerrel faragott belőle patás jetit. Mert nyilván rafinált módon azért szórta ide a pénzt, hogy gigamenekülttábort csináljon az országból. Ő, aki Brüsszelt is rávette, hogy a terroristák pártjára álljon – Verhofstadt és Schultz jövedelem-kiegészítésként egyenesen embercsempészflottát működtet a Földközi-tengeren.

A gyógyíthatatlan Soros-fóbia miatt a hatalom már keresztülverte a kultúra- és józanész-ellenes CEU-törvényt, most meg az NGO-k törvény általi csesztetése van soro(so)n. A cinikus hatalmi önkény újabb bizonyítékaként. Hiszen az NGO-knak – legalábbis a közéletben is aktívaknak – éppen az a szerepük, hogy kontrollálják a demokratikus elvek, az emberi jogok érvényesülését. De mint azt a legfelsőbb helyről tudjuk: emberi jogokra hivatkozni „szépelgő handabanda”, míg a demokrácia mifelénk illiberális. Úgyhogy a civilszervezeteknek söprés, és – a szellemóriás rezsibirkózó szép szavaival – eltakarítás.

Nem véletlen, hogy az amerikai nagykövetség így kiakadt, és elég nyíltan megfogalmazza, hogy ezzel a törvénnyel a magyar kormány jó nagy kokit ad a gyülekezési és szólásszabadságnak, és lábbal tiporja a transzatlanti alapelveket. Ráadásul a diplomáciában szokatlan élességgel kijelentették, hogy a magyar kormány – mintaként emlegetve a Foreign Agents Registration Acton-t – egyszerűen hazudik. Pedig hát ez jóformán csak apró fodor a kormánypropaganda hömpölygő hazugság folyamában.

A rafinált és arcátlan hazugság kategóriájába tartozik ugyanis, hogy a hatalom a törvény indoklásaként indirekt módon azt sugallta, hogy a „Soros-szervezetek” finanszírozása átláthatatlan. Holott ha van példa tiszta és átlátható pénzügyi beszámolóra, akkor azt ezek az alapítványok mutatják. Ellentétben a kormány közeli pénznyelő szervezetekkel, amelyektől olykor még perrel se lehet megtudni, hogy mennyi közpénzt tapsoltak el a semmire, vagy azt, hogy merre gurulnak a TAO-forintok.

Amúgy éppen az a gyomorforgató ebben, hogy a süketelés-sorozatlövőt működtető csinovnyikok is pontosan tudják, hogy hazudnak, de hát a cél gyanúba keverni, hírbe hozni, lejáratni ezeket a szervezeteket. Az egész közélet beteges voltát mutatja, hogy pusztán a külföldi támogatás emlegetésével már averziót lehet kelteni ott, ahol a lakosság tetemes hányada álmából felkeltve is utálja a pirézeket.

Holott ezeknek a civilszervezeteknek pusztán annyi a „bűne”, hogy egy politikai értelemben rohamosan eszét vesztő országban óvni próbálják a normalitás maradékát.

Az aljas és ostoba törvény ellenében tényleg nem nagyon van más választásuk, mint a polgári engedetlenség. Amint ezt bejelentették, már érkezett is a fenyegetésnek is beillő reakció a legfelső helyről: a magyar jogrendszerben nincs olyan, hogy polgári engedetlenség. Hát nincs is, mert az ilyesfajta akció éppen a joggal való hatalmi visszaélés ellen lázad. Mily érdekes, hogy 10 évvel ezelőtt, amikor a Fidesz-frakció lebontotta – az amúgy teljesen felesleges – kordont a Kossuth téren, maga is polgári engedetlenségnek definiálta akcióját. A politikai pozíció, valamint a mentelmi jog mögül kikukucskálva. Létezik-e olyan nemes eszme, kezdeményezés, amit Fideszpolitikus ne tudna lejáratni, összetrutyizni?

Bezzeg, majd ha a civilszervezetek alkalmazzák a proteszt engedetlenséget, akkor lesz retorzió.  S ha a külföld felháborodik és tiltakozik, jönni fog a néphülyítő kormányzati  sóder, hogy ugye, megmondtuk: ezek a szervezetek a külföldi érdekek idegen zsoldjában állva szolgálják ki a külföldi érdekek migráns zsoldjának befolyását!

És különben is a Soros!