Mátyás Győző: A nagy összeesküvés

2017. február 26. 08:27 - szerző: Mátyás Győző

1.

Árnyékhadművelet. Ez volt az akció fedőneve. UFO-kat vetettek be. De nem ám csakúgy a simplicity alapján, hanem unortodox módon. Ürgebőrbe bújtatott békaemberek jöttek tengeralattjárón, hogy ne keltsenek feltűnést. Mert hát csak úgy, a simplicity keretében az UFO-k olyan idegenszerűek lettek volna, pláne, hogy a fenekükön nem is volt piros pötty. Innen lehetett tudni, hogy külföldi eredetű diverzánsok. A teleszkópos lábaikkal ott ólálkodtak a Nemzeti Bank körül, és az összeesküvő csápjaikkal meg akarták delejezni a magyar pénzügyi rendszert.

„…egy titkosszolgálati és katonai forgatókönyv alapján a Magyar Nemzeti Bankot egyesek, szövetségeink és barátaink, fel akarták használni arra, hogy megbuktassa a jegybank a kormányt. Ez egy nagyon súlyos árnyék, nagyon sötét árnyék, mély szürke árnyék, egy árnyalata van. Sötét.”

Hajszálra úgy, ahogy a jegybank elnök úr mondja. És amit mond, az tényleg nagyon súlyos, nagyon sötét.

2.

−  Megnéztem a felvételt, és még így sem világos. Biztos, hogy jó volt a szöveg fordítása?

−   Igen, főtanácsadó úr, pontos volt.

−   És nem lehetséges, hogy mégis valamiféle stand up comedy volt, amit ez a … na hogy is hívják, na mindegy, szóval a magyarok nemzeti bankjának elnöke ott előadott? Másképp ezt nem tudom értelmezni. Valami tréfálkozás, nem?

−   Nem, uram, azt hiszem, komolyan gondolta, amit mondott.

− Tehát, hogy mi, az Egyesült Államok, úgyis mint a magyarok NATO-szövetségesei, meg akartuk buktatni a kormányukat. De miért is tennénk?

−   Ez nem világos uram.

−  Pont azzal szoktak vádolni bennünket, hogy korrupt autokráciákkal nagyon jól el tudunk bizniszelni. Nem értem.

−  Ha megengedi uram, az ottani hatalom lételeme a harc, szüntelenül legyőzendő ellenséget keres. Mindig meg kell védeniük valaki ellen a népet, az országot. Persze virtuálisan. Ezért mindig valaki meg akarja dönteni a kormányt. Pár éve azt mondták, hogy az Európai Unió törekedett megbuktatni a kormányt.

−   De hát úgy tudom, a magyarok az Unió tagjai, nem?

−   De uram, így van.

−   És akkor mi a bajuk, az Unió rosszul bánik velük?

−  Nem uram, az Unió töménytelen pénzt ad nekik. Valójában ez tartja életben a hatalmon lévők rendszerét.

−   És?

−   És szabadságharcot vívnak az Unió ellen.

−  Akkor megint nem értem. Szóval azt mondják, hogy a velük szoros szövetségben lévő Európai Unió, meg mi, az Egyesült Államok az ő ellenségeik. Akkor ki a barátjuk?

−  Oroszország, uram.

−  …

3.

Mi itt a propaganda divízió ellenségkutató részlegében kifejezett örömmel tapasztaltuk, hogy a hivatalos bűnbakkeresési irány megint fordult, és Amerika ismét a célkeresztbe került. Matolcsy jegybank elnök úr minapi beszéde – ha jól értettük, ami nem volt mindig egyszerű – ennek a fordulatnak a jele. Persze nem véletlen, hogy a jegybank elnök úr ilyen feszült volt, hiszen közeledett az első tízmilliószoros nap, a Chötrül Düchen, aminek a döntések tudományos alátámasztásában – mint hírlik – nála igen fontos szerepe van.

Bár nem lett volna baj, ha erről a fordulatról előre értesülünk, hiszen mi most is gőzerővel dolgozunk azon a sémán, hogy a főellenség Brüsszel. Ott még a Manneken Pis-ből is csak úgy ömlik a gyarmatosító gonoszság, mert Brüsszel el akarja törölni a rezsicsökkentést, hogy a multik a magyar emberek verítékén hízlalják az exraprofitjuk nyereségét. Meg természetesen démonizáljuk a civilszervezeteket is, amelyek itten a Soros kottájából akarják aláásni a magyar kormány stabilitását.

De Amerikára nem számítottunk, mert hát amióta Mr. Trump lett az elnök, újra nagy a barátság. Hiszen közösen ráztuk le a politikai korrektség bénító igáját, és így végre szabadon lehet a parlamentben is buzizni, izé… poénkodni a más férfiak szoknyájával. Ami forradalmi vívmány.

Igaz, hogy a jegybankelnök úr arról beszélt, hogy a gonosz amerikai imperialisták még 2015-ben akarták megbuktatni a magyar kormányt, és hát akkor ki volt az USA elnöke? Ugye világos, hogy a jegybank elnök úr miért is beszélt rejtjelesen a sötét színről? Azt viszont nem tudtuk megfejteni, miért mondta, hogy „Magyarország minden polgára örül, hogy megtisztítottuk a magyar pénzügyi rendszert a rablólovagoktól”. Csak nem számolták fel a jegybanki alapítványokat?