Mesterséges intelligenciával támad az LG

Az LG Electronics a 2018-as barcelonai Mobile World Congress (MWC) kiállításon mutatta be a ThinQ márkanévvel ellátott mobilkészülékét. Az LG V30 platformjára építve az LG V30S ThinQ a leggyakrabban használt mobilfunkciókat kiegészíti azokkal a megoldásokkal, amelyekkel a mai felhasználói igényekhez igazodhat.

2018. március 19., 20:24

Szerző:

Az LG a ThinQ márkával jelöli meg a mesterséges intelligenciát alkalmazó háztartási eszközeit, fogyasztói elektronikai termékeit és szolgáltatásait is – immáron pedig a V30S okostelefonját is.

Az LG több mint egy éve dolgozik a leggyakrabban használt mobilos funkciók egyedi, mesterségesintelligencia-alapú megoldásain. A vállalat kifejezetten a kamerára és a hangfelismerésre fókuszálva hozta létre a Vision AI-t, amely igen könnyen kezelhetővé teszi a kamerát, valamint a Voice AI-t, amellyel még több szóbeli utasítást adhatunk készülékünknek.

A Vision AI három új kamerafunkciót kínál. Az AI CAM automatikusan elemzi a tárgyakat, továbbá javaslatot tesz az ideális fotómódra a választható nyolc beállítás (portré, étel, kisállat, táj, város, virág, naplemente és napfelkelte) közül. A különféle módok kiemelik a képen szereplő tárgyak jellegzetességeit, figyelembe véve egyebek mellett a látószöget, a színeket, a visszatükröződést, az ellenfényt és a színtelítettséget.

A QLens funkció az AI-technológia képfelismerési képességeit használja ki. A beállítással a kamera képes a QR-kódok beolvasására, így kényelmesebbé teszi az online vásárlás folyamatát. Ha lefotózunk egy tárgyat, a QLens funkció képes információt szolgáltatni arról, hogy az adott termék hol kapható a legalacsonyabb áron, és milyen hasonló termékek lehetnek érdekesek számunkra. A QLens módban indított képi kereséssel a tárggyal megegyező vagy ahhoz hasonló étel-, divat-, illetve sztárfotók között böngészhetünk, és részletes információkat kaphatunk az éppen lefotózott épületekről vagy szobrokról is.

Az LG V30S ThinQ telefon Bright Mode funkciójával a gyenge fényviszonyok sem okozhatnak gondot. A legtöbb okostelefonban meglévő hagyományos fénymérési metódus, azaz a háttérvilágítás vizsgálata helyett az új AI-funkció algoritmusai úgy teszik egy vagy két árnyalattal világosabbá a képet, hogy közben a fotó nem marad zajos, így kedvezőtlen körülmények között is garantálható a kép minősége.

Az MWC-n mutatkozott be az LG új, hangalapú mesterségesintelligencia-funkciója, a Voice AI is, amellyel a felhasználók egyszerű szóbeli parancsokkal nyithatnak meg alkalmazásokat vagy módosíthatnak a telefon beállításain. A Google hangalapú asszisztensével együttműködő, kizárólag az LG kínálatában elérhető verbális parancsok révén nincs többé szükség a menüopciók közötti keresgélésre, hiszen közvetlen hangutasításokkal választhatjuk ki a speciális funkciókat.

Az LG V30S ThinQ az AI-funkciókon túl is kínál új vagy továbbfejlesztett képességeket az elődmodell V30-hoz képest. A telefon 6 GB-os memóriájával több alkalmazás egyidejű futtatása sem okoz gondot, a 128 GB, 256 GB kapacitású belső tárhely pedig elegendő helyet kínál a felhasználó adatai, valamint az applikációk számára. Ha a mobil tulajdonosa mégis felhasználná a rendelkezésre álló tárhelyet, microSD kártyával egészen 2 TB-ig bővíthető a kapacitás.

Az LG V30S ThinQ által kínált AI-technológiák csak a kezdetét jelentik a vállalat új mobilos stratégiájának, amelynek célja, hogy az egyre intelligensebb okostelefonok a tényleges fogyasztók igényekhez alkalmazkodjanak. Így az LG V30S ThinQ-n kívül további LG készülékek is megkapják a legfontosabb mesterségesintelligencia-funkciókat, amelyeket a felhasználók szoftverfrissítéseken keresztül érhetnek majd el.