Egy ingyenes app meghosszabbítja az akkumulátor élettartamát

július 19. 07:24

Az Android okostelefonok mindennapos problémájának orvoslására készült a Battery Life.

A Kaspersky Lab új fejlesztése a Battery Life nevű alkalmazás. Az ingyenes megoldás használatával növelni lehet a készülékek akkumulátorainak élettartamát és vele a készülékét is.

Egy felmérés szerint az emberek 90 százaléka pánikba esik, ha okostelefonjának akkumulátora lemerül. Ami nem meglepő, hiszen egy korábbi kutatásból már tudjuk, hogy az emberek nehezebben viselik, ha mobil nélkül kell lenniük, mintha a barátaikat vagy a partnereiket kell nélkülözniük.

Az akkumulátor gyors merülése nemcsak bosszantó, hanem akár veszélyes is lehet – például vészhelyzetben, ismeretlen helyszínen mobiltelefon nélkül problémát megoldani, tájékozódni nagyon nehéz.

A Battery Life-ot éppen arra tervezték, hogy megoldja ezeket a problémákat.

Először is elemzi a készüléken található összes alkalmazást, és azonosítja azokat, amelyek a legtöbb energiát fogyasztják. Ez különösen fontos, mivel az Androidos alkalmazások 96 százaléka folyamatosan fut a háttérben, anélkül hogy a felhasználó használná.

A Battery Life egyetlen gombnyomással leállíthatja az „akkumulátortúlfogyasztó” alkalmazásokat, és ilyen módon meghosszabbíthatja a készülékek élettartamát. Az app akkor is sürgős üzenetet küld a felhasználónak, ha bármely alkalmazás a szokásosnál több energiát használ.

Másik hasznos funkciója, hogy képes kiszámítani a még hátralévő időt, mielőtt az okostelefon akkumulátorának energiaszintje teljesen leesne.

Ez az információ lehetővé teszi a felhasználóknak, hogy időben találjanak a telefon töltésére megoldást, és ne maradjanak mobilkommunikáció nélkül. Ugyanígy a készülék töltése alatt kiszámítja a teljes feltöltődésig szükséges időt.

Nem minden készülékre telepíthető, figyeljünk a Google Playre a kattintás előtt. A csupán 15 Mb-os alkalmazás béta verziója innen letölthető.

(Forrás: Híradó.hu)