A legbiztonságosabb mobil

A BlackBerry márkanév ma is egyet jelent a hatékony és biztonságos mobilozással, utóbbi ráadásul soha nem volt olyan fontos, mint napjainkban. A cég a múlt héten mutatta be legújabb zászlóshajóját, a KEY2-t, amely a BlackBerry okostelefonokra jellemző ikonikus kivitel és minőség mellett a világ legintelligensebb billentyűzetét, akár kétnapos akkumulátoros üzemidőt és a legmagasabb szintű adatvédelmet kínálja, a mai igények szerint újragondolt kialakítással és funkciókkal.

2018. június 17., 19:59

Szerző:

A legfrissebb Android-verziót (Android 8.1) futtató BlackBerry KEY2 vadonatúj intelligens billentyűzetet kapott, amelynek segítségével a telefon még kényelmesebben használható és jobban testre szabható. Az új modell 35 gombos érintésérzékeny billentyűzetét a sebesség és a pontosság optimalizálását szem előtt tartva alkották meg, így a gombok kellő távolságban vannak elhelyezve, valamint merész, új betűtípusa és a BlackBerry KEYone-nál alkalmazotthoz képest 20 százalékkal nagyobb, texturált gombjai vannak a készüléknek.

A BlackBerry KEY2 Speed Key gombja hosszú évek óta az első új funkciógomb az ikonikus BlackBerry-billentyűzeten. A Speed Key lehetővé teszi az alkalmazások gyors elérését és az olyan tevékenységek – bármely képernyőfelületről történő – indítását, mint az üzenet írása vagy a naptári meghívó megnyitása a kezdőképernyőre visszatérés vagy a telefon menüjében történő hosszas navigálás nélkül. A készüléken 52, testre szabható gyorsbillentyű alkalmazható, tehát minden egyes gomb beprogramozható úgy, hogy azok azonnal megnyissák a leggyakrabban használt kapcsolatokat és alkalmazásokat, esetleg bizonyos applikációk egyes funkcióit.

A BlackBerry KEY2 telefonon megtalálható továbbá a BlackBerry Hub kommunikációs központ is, amely egyetlen helyen gyűjti össze a felhasználó üzeneteit. A készülék továbbfejlesztett kényelmi gombjával (Convenience Key) pedig a testre szabott profilokon keresztül még egyszerűbben elérhetők a felhasználó leggyakrabban használt alkalmazásai otthon, az irodában, értekezleten vagy út közben egyaránt.

A nagy kapacitású akkumulátor egy töltéssel akár két nap üzemidőt tud biztosítani. Az új, okos akkumulátorral a BlackBerry KEY2 megjegyzi a felhasználó töltési szokásait, és jelzi, hogy mikor érdemes töltenie a telefont, hogy az áramforrásnak elegendő energiája legyen a fontos megbeszélésekhez, utazásokhoz és eseményekhez.

A BlackBerry KEY2 a gyártó állítása szerint a legbiztonságosabb Android-alapú okostelefon, fokozott biztonsági és adatvédelmi funkciókat kínál már az első bekapcsolástól. Előre telepített DTEK applikációja a hardveres komponensekkel szorosan együttműködve állandó biztonsági auditot és védelmet nyújta az operációs rendszernek. A BlackBerry KEY2 egy elzárt tárhelyként funkcionáló Locker funkcióval is fel van szerelve, amely csak a felhasználó ujjlenyomatával vagy jelszavával hozzáférhető, és segít az érzékeny felhasználói adatok és tartalmak tárolásában és védelmében.

A készülékre előtelepített PrivacyShade alkalmazással az okostelefon kijelzőjén megjelenő érzékeny tartalom elrejthető a kíváncsiskodó szemek elől, így az garantáltan csak a felhasználó számára érhető el. Ezzel zsúfolt helyeken sem kell tartani a leselkedőktől, legyen szó tárgyalásokról, közlekedésről vagy különféle tömegrendezvényekről. A BlackBerry KEY2 emellett rendszeresen megkapja az Android havi biztonsági frissítéseit.

A BlackBerry KEY2 telefonban a 7-es sorozatú alumíniumötvözetből készült váz (50 százalékkal tartósabb, mint a 6-os sorozatú) újratervezett, intelligens billentyűzettel, valamint – a jobb fogás érdekében – texturált hátlappal párosul. A BlackBerry KEY2-t kifejezetten út közbeni használatra tervezték, így vékonyabb és könnyebb kialakítást kapott, de nem a tartósság rovására. 4,5 hüvelykes érintőképernyője Corning Gorilla Glass borítással készült.

Ez az első, dupla hátoldali kamerás BlackBerry okostelefon, amely olyan új funkciókat is kapott, mint például portré mód a részletesebb beállítási lehetőség és jobb képminőség érdekében vagy az optikai szuperzoom. A hátsó kamerák felbontása egyaránt 12 megapixel, az előlapi, fix fókuszos kamera 8 megapixeles.

Csütörtök este szabadszemmel is megfigyelhető a holdsarló és a Fiastyúk együttállása. A Jupiter fölött járó Uránusz és alatta a Pons-Brook üstökös már egy kézitávcsővel is megfigyelhető, továbbá két csillagfedés is látható lesz – tájékoztatott a Svábhegyi Csillagvizsgáló.