Európa-bajnok a magyar női junior kézilabda-válogatott

Az U19-es Európa-bajnokságok 1993 óta íródó történetében eddig az ezüstérem a legjobb magyar eredmény, amelyet háromszor ért el a magyar válogatott.

2019. július 21., 19:27

Szerző:

A magyar válogatott 27-20-ra legyőzte Hollandiát vasárnap a Győrben rendezett női junior kézilabda Európa-bajnokság döntőjében.

A mezőny legjobbjának a kapus Herczeg Lilit választották.

Golovin Vlagyimir szövetségi edző csapata a csoportkörben Ausztriát, Montenegrót és Spanyolországot, a középdöntőben Norvégiát és Romániát, az elődöntőben pedig Oroszországot győzte le, vagyis a tavalyi debreceni U20-as világbajnokságot követően ezúttal is százszázalékos teljesítménnyel lett aranyérmes.

A kontinensviadal álomcsapatába balátlövőként Kácsor Gréta, a legjobb védekező játékosként pedig Kuczora Csenge került a magyarok közül.  A magyarok már a csoportkörből való továbbjutással biztosították részvételüket a jövő évi romániai U20-as világbajnokságon.

Az U19-es Európa-bajnokságok 1993 óta íródó történetében eddig az ezüstérem a legjobb magyar eredmény, amelyet háromszor ért el a magyar válogatott.

– Nagyon örülök, hogy ezzel a korosztállyal is sikerült megtalálnunk a közös nyelvet, és köszönöm a közönségnek a segítséget, mert belehajtottak minket a győzelembe - mondta a lefújás után Golovin Vlagyimir. Mint kifejtette, a torna előtt hat hétig dolgozott együtt a keret, ezért nagyon jó volt a játékosok erőnléte, ami a fináléban is látszott, hiszen a hollandok nagyon elfáradtak, a magyarok viszont a sok csere miatt nem. – Igazából engem nem is érdekel az eredmény. Én az olyan gyerekeket szeretem, akik küzdenek, csinálják a dolgukat. Mindenki hibázik, de azzal nem szabad foglalkozni, mert ezekből az emberekből lesznek a győztes típusok – szögezte le a vezetőedző, aki hangsúlyozta, reményei szerint Kim Rasmussen szövetségi kapitány az aranyérmes fiatalok közül is válogat majd.

Magyarország-Hollandia 27-20 (14-7)

A magyar gólszerzők: Schatzl, Arany, Pál T., Tóth N. 4-4, Kuczora 3, Simon, Vámos, Kácsor 2-2, Albek, Zsiborás 1-1