Villamosenergia-társaságot jegyeztetett be a felcsúti palotagróf

2017. november 17., 14:28

Szerző:

Mészáros Lőrincet már a Halálcsillag sem állíthatná meg. Orbán Viktor barátja, a felcsúti palotagróf nevére ezen a héten speciel egy villamosenergia társaságot jegyeztek be, a cég szépen csengő neve Status Power Invest Kft. A nyilvánvalóan szép perspektívák elé néző vállalkozás Vezetője a felcsúti milliárdos polgármester fontos embere, Halmi Tamás, aki egy egész sor Mészáros-érdekeltségben visel tisztséget, például ügyvezetője a Mészáros és Mészáros Kft.-nek, de igazgatósági tagja az Opus Global Nyrt.-nek is.

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Az új energetikai cég alapítója a Status Energy Magántőkealap, amelyet nemrég hoztak létre 10 milliárd forinttal, annyira friss az ügylet, hogy a jegybank felügyelete alig két hete vette nyilvántartásba - írja a 24.hu.

Ha őszinték vagyunk magunkhoz, azt kell mondanunk, hogy nagyjából ennek a hétnek a gazdasági hírei is Mészáros Lőrincről szóltak leginkább. Hősünk a november 13-i jelentésünk szerint elveszített ugyan egy balatoni kempinget, így tehát csak 11 maradt neki, de 14-én elújságolhattuk, hogy összességében így is 1,4 milliárdot kaszált a MagyarTtenger körül. 15-én megírhattuk, hogy 60 milliót kapott szőkemangalica-megőrzésre, sőt, ugyanaznap azt is, hogy könyvvizsgálót cserélt, továbbá vett egy újabb rádiót. 16-án meggyászoltuk, hogy kimaradt egy 30 milliós üzletből, néhány óra múlva viszont ismét örömmel jelenthettük, hogy a testvére 1,7 milliárdos üzletet kötött.

És még csak péntek délelőtt van.