Végrehajtási listára került a Csíki Sör Magyarország

2017. november 16., 15:32

Szerző:

A végrehajtási eljárás alatt álló adózók listájára felkerült a Csíki Sör Magyarország Kft. A NAV rendszerében az szerepel, hogy a csíkszentsimoni cég magyarországi forgalmazójával szemben november 12-én a tartozás fennállt. Azóta elvileg meg is szűnhetett, az adatokat ugyanis hetente frissítik – vette észre a HVG.hu.

Fotó: Fotó: MTI

A lapot a cég képviselői úgy tájékoztatták, hogy nemrég egy adminisztrációs hiba miatt rosszul kalkulálták a befizetendő áfa összegét. Egyik kollégájuk ugyanis a környezetvédelmi termékdíj túlfizetéséből rosszul számolt, ám a hibát azonnal orvosolták, és fizettek. Azt nem tudni, hogy a jelenleg érvényben lévő végrehajtási kötelesség ezt az összeget érinti, vagy más követelést. A lista frissítésénél kiderül, hogy a tartozás idő közben megszűnt-e.

A Csíki sör körül valósággal forr a levegő. Október közepén az volt a hír, hogy Lázár János kedvenc székelyföldi gyára akár már tavaszra bedőlhet, belhoni bankok segíthetnek rajta. A társaságot vezető Lénárd András ezt visszakézből tagadta.

Néhány nap múlva már arról írhattunk, hogy Lénárdék nemhogy a rolót nem készülnek lehúzni, de magyarországi Heineken-érdekeltségekre fenik a fogukat. A holland multi ezután tudatta, hogy egyetlen magyar  érdekeltségétől sem óhajt megválni, sőt tovább kívánja erősíteni pozícióját hazánkban, olyannyira, hogy idén soproni üzemében harmincszázalékos kapacitásbővítést hajt végre.