Varga Mihály: A pénzügyi jártasság erősítése nemzeti feladat

2017. március 10. 13:02

A lakosság, benne a fiatalok pénzügyi tudatosságának, pénzügyi jártasságának erősítése fontos nemzeti feladat, ezért a tudatosság fejlesztésére nemzeti stratégia készül, amely még a nyár előtt a kormány asztalára kerül - mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter pénteken újságíróknak Budapesten, a Marczibányi téri Addetur Gimnázium, Szakgimnázium és Szakiskolában.

A héten zajlottak a Pénz7 elnevezésű rendezvénysorozat eseményei, amellyel azt kívánták elérni, hogy az általános és középiskolások alapvető pénzügyi ismeretekre tegyenek szert, erősödjék körükben a tudatos pénzügyi magatartás, emlékeztetett a miniszter.

A Pénz7 programja nemcsak bekerült a 2016-2017-es tanév rendjébe, de a pénzügyi kérdések mellett a Nemzetgazdasági Minisztérium kezdeményezésére gazdálkodási-vállalkozói témával is bővült a rendezvénysorozat - írja az MTI.

A miniszter kiemelte: 1100 iskola 1800 pedagógusa regisztrált a Pénz7-re, több mint 160 ezer diákhoz jutott el a program és több mint 400 pénzügyi és vállalkozói önkéntes támogatásával valósult meg a témahét.

Varga Mihály elmondta: a pénzügyeket tekintve az általános iskolákban 98 847 iskolást, a középiskolákban 32 770 diákot ért el a program, a vállalkozói témakörben az általános iskolákban 8771, a középiskolákban 24 927 diáknak vázolták fel az alapvető gazdálkodási ismereteket.