Újabb négy évig, 1,2 milliárdért issza Mészáros Lőrinc vizét a MÁV

2018. augusztus 17., 15:14

Szerző:

Újabb négy évig a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Vivienvíz Kft.-től veszi a „nyári védőitalokat” a MÁV-csoport. Az erről szóló szerződést szerdán írták alá a felek, a Vivienvíz részéről a leköszönő felcsúti polgármester lánya,  a közbeszerzéseken taroló Homlok-Mészáros Ágnes – írja G7.

Az egyre növekvő szomjú  MÁV 2016-ban még beérte egy szűk félmilliárdos keretösszeggel, a mostani szerződés értelmében már 1,22 milliárd értékben vehetnek ásványvizet a következő 48 hónapban. Ráadásul

974 millió forint elköltésére kötelezettséget vállaltak.

Ez szinte pontosan a négyszerese két évvel ezelőttinek – írja a portál.

Mészáros Ágnes és a csodavíz
Fotó: vivienviz.hu

A szerződés újdonsága, hogy az eddigi három különböző kiszerelés mellett a jövőben egy negyedikben is szállít majd a Vivienvíz. Korábban csak fél, egy és másfél literes vizet értékesítettek a MÁV-nak, mostantól azonban 2,5 deciset is, méghozzá

eldobható palackban,

amellyel, ha valaki nem vette volna észre, az egész civilizált világban elkezdődött a leszámolás, a Fővárosi Állatkert büféiben például augusztus elején tiltották be.

A Vivienvíz egyébként ugyanaz a cég, amelynek Lupilu nevű termékében a nyár elején baktériumot találtak, ezért visszahívták a Lidl-üzletekből. A máskor oly éber Nébih azonban valamiért nem foglalkozott a történtekkel. Azt pedig alig néhány órája írtuk meg, hogy az E.On meg laptopokat vesz a Vál-völgy üzleti parafenoménjétől potom 1,6 milliárdért.