Ötmilliárd forint adófizetői pénzből újítják fel a református gimnáziumot Lázár János szűk pátriájában

2018. január 8., 15:47

Szerző:

Aláírták a támogatási szerződést, és a Bethlen Gábor Református Gimnázium felújításához szükséges tervezési, előkészítési munkákhoz megérkezett 268 millió forint – idézte lelkendezve a Mészáros Lőrinc-féle médiaarmada egyik legbüszkébb fregattja, a Délmagyar Hegedűs Zoltánt, Hódmezővásárhely polgármesteri jogkörrel rendelkező alpolgármesterét.

Fotó: Wikipédia

Az iskolát fenntartó, működtető ótemplomi református egyházközséggel együttműködésben valósul meg a beruházás. Ez már a sokadik közös projekt az önkormányzattal A teljes költség a kalkulációk szerint

ötmilliárd forint lesz.

2019 végéig teljesen felújítják a belváros képét meghatározó, 1898-ban emelt, Sándy Gyula tervezte eklektikus iskolaépületet, a bővítéssel szinte megduplázódik a jelenlegi épület közel 4000 négyzetméteres alapterülete. Egy új, ötszintes épületben tornaterem, 22 szobás kollégium (két akadálymentesített szobával) és könyvtár kap majd helyet. A tervek között lift beépítése is szerepel.

Sem állami, sem önkormányzati szinten nem volt szükség a gázfogyasztást korlátozó intézkedésekre az elmúlt télen - közölte az Energiaügyi Minisztérium kommunikációs főosztálya vasárnap az MTI-vel annak apropóján, hogy április közepén véget ért a hivatalos fűtési szezon.