Olyan iramban emelkednek a magyar bérek, hogy a 35 OECD-tagország közül már csak Mexikóban keresnek kevesebbet a melósok

2018. március 7., 17:55

Szerző:

Egy friss elemzés szerint az OECD 35 tagállama közül Luxemburgban a legmagasabbak a fizetések. Magyarország megint a szégyenpadon ücsörög. 

Pénzcentrum beszámolója szerint azt vizsgálták egy friss OECD kutatás keretein belül, hogy az amerikai dollárban mért vásárlóerő-paritáson kifejezve az egyes tagállamokban dolgozó emberek mekkora fizetést vihetnek haza. A listavezető Luxemburgban egy átlagos dolgozó majdnem 63 ezer dollárt vihet haza egy évben, de nem sokkal maradnak el ettől az amerikaiak és a svájciak, mindkét ország dolgozói 60 ezer dollár körüli jövedelemnek örvendezhetnek.

A lista alján Mexikó található – a közép-amerikai ország egy átlagos dolgozója mindössze 15 ezer dollárt vihet haza egy évben.

Az utolsó előtti helyen ugyanakkor nem más áll mint Magyarország: a hazánk esetében mért közel 22 ezer dolláros érték csak ennyire volt elegendő.

Ez azt jelenti, hogy az OECD kelet-európai tagállamai is mind lehagytak bennünket: Lettországban valamennyivel 22 ezer dollár felett, Litvániában közel 23 ezer dollárt, Szlovákiában pedig 23,5 ezer dollárt vihetnek haza egy évben az emberek.

Sem állami, sem önkormányzati szinten nem volt szükség a gázfogyasztást korlátozó intézkedésekre az elmúlt télen - közölte az Energiaügyi Minisztérium kommunikációs főosztálya vasárnap az MTI-vel annak apropóján, hogy április közepén véget ért a hivatalos fűtési szezon.