Offshore alapítású cégen át jutott furcsa módon Mészáros Lőrinc közelébe egy újabb balatoni kemping

július 17. 12:30

A Mészáros Lőrinc résztulajdonában álló Konzum Nyrt. egyik igazgatósági tagjának offshore-alapítású cége vette meg az egyetlen üzemelő balatonakali kempinget – írja a 24.hu.

Orbán Viktor barátjának, Mészárosnak a cége, a Konzum az utóbbi időben látványosan rámozdult a turizmusra. A cég tavasszal megszerezte a Balatontourist kempingjeinek üzemeltetési jogát (106 hektárnyi területen összesen 12 tóparti kempinggel, 5800 kempingplaccal, 550 bungalóval, 180 mobilházzal és 50 bérelhető lakókocsival).

A 24.hu szerint várható volt, hogy Mészáros és köre nem elégszik meg az üzemeltetéssel.

A balatonakali önkormányzat képviselő-testületének előterjesztése szerint a Strand kemping területét egy Zion Europe Kft. nevű cég vette meg a felszámolótól a cég 293 millió forintos áron. A Zion Europe Kft. ügyvezetője pedig nem más, mint Linczényi Aladin Ádám, a Konzum Nyrt. egyik igazgatósági tagja.

A Strand kempinget már 2016 tavaszán próbálták eladni, akkor irányárként 370 millió forintot szabtak meg, érkezett is egy 333 milliós ajánlat, de az önkormányzat nem fogadta el. Az idén hozzácsaptak még egy területet a csomaghoz, így az irányár 817 millióra ugrott. Erre még januárban érkezett egy 370 milliós ajánlat, amit a felszámoló nem fogadott el. Így lett Mészároséké 293 millióért.

A Zion Europe Kft.-ről emellett még azt kell tudni, hogy idén januárban alapította egy Seychelle-szigeteki cég, amely azonban csak két hónapig volt tulajdonos. A cég új tulajdonosa a BLT Ingatlan Kft., Linczényi Aladin Ádám idén májusban vette át az irányítást.

http://168ora.hu/meszaros-lorince-legnagyobb-balatoni-turisztikai-ceg/