Nagykőrösön két nagy házat lehet venni egy II. kerületi lakás egyetlen négyzetméterének árából

2017. november 16., 11:03

Szerző:

Továbbra is jelentősek az országon belüli különbségek a lakásárakban, ezt mutatja az is, hogy a legdrágább utcában kínált lakás egyetlen négyzetméteréből 247 négyzetmétert lehetne venni a legolcsóbb utcában – derül ki az Ingatlan.com összeállításából. A portál a kínálati piac négyzetméterárai alapján mérte fel, hogy november elején melyek voltak a legolcsóbb és legdrágább utcák az országban.

A legtöbbet a főváros II. kerületében, a Bogár utcában kérnek az ingatlanokért, négyzetméterét átlagosan 1,486 millió forintot. A második helyen a főváros V. kerületében lévő Sas utca áll négyzetméterenként 1,485 millió forinttal, a harmadik helyet a szintén V. kerületi Akadémia utca szerezte meg, amelynek négyzetméterenkénti ára 1,435 millió forint.

Az Ingatlan.com összeállítása szerint az országban a legalacsonyabb négyzetméterár a nagykőrösi Ady Endre utcában volt fellelhető, itt november elején hatezer forintot kértek egy négyzetméterért. A második legolcsóbb közterület a Mucsiban található Petőfi utca, hétezer forintos kínálati négyzetméterárral. Ennél alig valamivel többet, négyzetméterenként nyolcezer forintot kérnek átlagosan a tulajdonosok a kisvárdai Diófás utcában.

Balogh László, az Ingatlan.com vezető gazdasági szakértője szerint a kínálati négyzetméterárak közötti jelentős, 247-szeres különbség azzal is magyarázható, hogy vannak olyan utcák, ahol az ingatlanok a nagyon alacsony kínálati árak ellenére sem találnak vevőre. Hozzáfűzte: a tényleges tavalyi adásvételek alapján kisebb volt az árolló, de ez is kilencvenszeres különbséget jelent. A legolcsóbb utca négyzetmétára ugyanis 20-22 ezer forint volt, a legdrágábbé pedig 1,853 millió forintot tett ki.