Na, most állítsuk meg Brüsszelt: évi kétezermilliárdot kapunk az Európai Uniótól

2017. december 13., 15:37

Szerző:

„Magyarország helyzete jelenleg nem olyan rossz” – lepte meg  az ATV Start című műsor nézőit Vértes András. A GKI Gazdaságkutató Zrt. elnöke elmondta, amikor nem kaptunk meg bizonyos EU-s pénzeket, az azért volt, mert a magyar kormány be sem nyújtotta a kérelmet, attól tartva, hogy úgysem kapnánk meg. Decembertől azonban el fog kezdődni ezeknek a pénzeknek az átutalása.

Fotó: Fotó: MTI/Mohai Balázs

Most hozzávetőlegesen 500 milliárd forintról van szó, de évente 2000 milliárd forintot kapunk az Európai Uniótól – mondta Vértes, aki szerint mindenkinek javul a helyzete. Az alacsonyabb jövedelműek és a magasabb jövedelműek között picit csökken a különbség.

Ez azonban nem jelenti azt – fűzte hozzá –, hogy a szegénység elleni küzdelem eredményes volt, hiszen Magyarország még mindig nagyon rossz helyen áll ezen a téren. Románia, Bulgária és Görögország után mi vagyunk a legrosszabb helyzetben. 

Arra a kérdésre, hogy befolyásolhatja-e az állítólagos „Soros-terv” Magyarország gazdasági helyzetét, Vértes úgy válaszolt, nem, mert „Soros-terv” nem létezik. Ez csak egy félrevezetés a választások előtt – tette hozzá.