Milliárdokat kaszálhat a köztakarításon a Fidesz-közeli vállalkozó

2017. december 6., 13:49

Szerző:

Egyetlen tenderen 12 milliárdos megbízatást nyert novemberben a B+N Referencia Zrt. A társaság a G-nap után került a Simicska Lajos bizalmi emberének számító Fonyó Károlytól Tombor Andrással több közös üzletet lebonyolító Kis-Szölgyémi Ferenc tulajdonába, aki egyébként 2013 óta vezeti a céget. Eleinte úgy tűnt, hogy Simicska kegyvesztése ezt a céget is lenullázza, de másképp történt. 

Tavaly januárban 11,5 milliárdos szerződést írhattak alá a MÁV Létesítményüzemeltető és Vasútőr Kft.-vel vasúti ingatlanok takarítására, de nyertek a médiahatóság, az adóhivatal és a posta korábbi tenderén is. Ők takaríthattak a vizes-világbajnokság négy helyszínén, míg Kis-Szölgyémi másik érdekeltsége a Duna Aréna tisztaságáért felelt –olvasható a friss HVG beharangozójában.

Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Kis-Szölgyémi tavaly 650 millió forintos osztalékot vehetett ki a cégből. Meg is jött az étvágya, és cégfelvásárlásba kezdett. Először egy másik korábbi Simicska-érdekeltséget, a PFM Zrt.-t szemelte ki, amelyet két lépcsőben, Pintér Sándor belügyminiszter bizalmi emberének, Tasnádi Lászlónak, illetve cégének, a BLK Corporation Kft.-nek a közbeiktatásával vett meg.

Ezt követte a MEM-cégcsoport több tagjának bekebelezése. Kis-Szölgyémi érdekköre az egykori Simicska-birodalomról leválva ma Tombor Andráson, Csetényi Csabán és Fürstner Józsefen át Rogán Antalig terjed.