Mészáros Lőrinc megvette a Gödöllői Tangazdaságot, és vele az ország legnagyobb pálinkafőzdéjét

2019. november 19., 13:57

Szerző:

Az adásvételi folyamat lezárásával hivatalosan is a Mészáros Csoporthoz tartozó Talentis Agro Zrt. kizárólagos tulajdonába került a több agrárérdekeltséget, köztük a több mint fél évszázados szakmai múltra visszatekintő Gödöllői Tangazdaság Zrt.-t is magába foglaló Kartali Vagyonkezelő Zrt. - közölte a Mészáros Csoport kommunikációs igazgatósága kedden az MTI-vel.

A 42 ezer hektáron gazdálkodó Talentis Agro Zrt. az új tagvállalattal az üzletágainak egy éve bejelentett stratégiai fejlesztését kívánja tovább erősíteni - írták.

Ismertették, hogy a tangazdaság az integrációval együtt több mint 4500 hektáros birtokon foglalkozik növénytermesztéssel Kartal és Hatvan térségében, amelyből 250 hektár a gyümölcsös.

A tangazdasághoz tartozik az észak-kelet-magyarországi régió egyik legfontosabb kalászos vetőmagüzeme, amely a vetőmag-feldolgozáson túl ömlesztett- és készáruraktárakkal is rendelkezik. Az üzem ellátásához területei egynegyedén kalászos, illetve kisebb felületen borsóvetőmagot termesztenek. A folyamatosan kiváló minőséget a vetőmagüzemhez tartozó vizsgálati laboratórium szavatolja - tették hozzá.

A gyümölcsös ültetvények mellett

itt helyezkedik el az ország legnagyobb, tradicionális érlelési és párlási technológiával is működő pálinkafőző üzeme,

amelyben az ellenőrzött saját termelésben termesztett gyümölcsből főzik a pálinkát. Mindezek mellett korszerű tejelő tehenészetet is működtetnek, amelynek kapacitása jelenleg 750 tehén és szaporulata.