Mészáros Lőrinc csodásan megmagyarázta, miért nem adja ki a tao-milliárdokkal kapcsolatos papírjait

2018. február 8., 14:08

Szerző:

Mészáros Lőrinc pazar levelet kerekített, amelyben elmagyarázza DK-nak, hogy a Kúria ítélete ítélete ellenére miért nem tudja bemutatni a Puskás Akadémia tao-milliárdokkal kapcsolatos dokumentációját – írja a Magyar Narancs.

Mint írja, „a sportért felelős miniszter”, azaz Balog Zoltán hivatalból elrendelt egy utóellenőrzést, amely külön a Felcsúti Utánpótlás Neveléséért Alapítványt vizsgálja

„figyelemmel arra, hogy a támogatás felhasználásának jogcíme vonatkozásában a finanszírozási források tekintetében adódhat átfedés”.

És épp e miatt az ellenőrzés miatt momentán nem áll Mészárosék rendelkezésére az a dokumentációs anyag, amit át kellene adniuk.

Fotó: MTI/Beliczay László

„A fentiekre való tekintettel megkeresésükre a Felcsúti Utánpótlás Neveléséért Alapítvány önhibáján kívüli okból nem tud eleget tenni. Természetesen a fent említett utóellenőrzés befejezése után az ellenőrző hatóság visszajuttatja majd részünkre az adatigénylésük tárgyát képező dokumentációt, és annak visszaérkezése után, megfelelő határidőn belül érdemben tudunk majd válaszolni az adatigényléssel kapcsolatos megkeresésükre” – zárja a levélremeket Mészáros Lőrinc.

A DK azonban nem hisz a könnyeknek. „Ez az egész csak egy színjáték, hogy a választások előtt ne kelljen kiadni a nagyjából 6-8 milliárd forint elszámolásának dokumentumait, ezért az Emberi Erőforrások Minisztériumával szemben feljelentést tesznek hivatali visszaélés miatt” – közölte Földi Judit. A DK politikusa úgy látja: az október 24-én elrendelt utóellenőrzést azért húzták elő a kalapból, mert a Puskás Akadémia és a minisztérium is sejthette, hogy a két korábbi elmarasztaló bírósági ítélet után minden bizonnyal a Kúria is elmeszeli Mészáros Lőrincéket.