Komplex lakossági fűtéskorszerűsítő támogatásra van szükség

2017. március 18. 13:51

A Párbeszéd szerint a lakossági fűtési rendszerek komplex fejlesztésére lenne szükség a kormány jelenlegi programja helyett, amely csak a kazánok cseréjét támogatja.

V. Naszályi Márta, az ellenzéki párt budapesti szakszóvivője szombaton, a fővárosban tartott sajtótájékoztatóján elmondta, a Fidesz választási programjában azt ígérte, évente a lakásállomány 10 százalékának energetikai korszerűsítését segíti elő, ezzel szemben a múlt évben kiírt 3 milliárd forintos hitelprogram, illetve az ez évre szánt 3,5 milliárd forintos "Otthon melege" támogatási rendszer csak a lakások töredékének nyújt segítséget.

Kiemelte, a jelenlegi támogatási rendszer hátránya, hogy csak a gázkészülékek cseréjét támogatja és mindössze 40 százalék értékben, ráadásul azt is csak utófinanszírozással.

A program további negatívuma, hogy az nem számol a megújuló energiaforrásokkal - tette hozzá V. Naszályi Márta az MTI tudósítása szerint.

A Párbeszéd politikusa szerint a Fidesz minden erejével igyekszik távol tartani a lakosságtól a fűtéskorszerűsítésre fordítható uniós forrásokat, hogy azt a pénzt is saját magára fordíthassa.