Gyárat épít Debrecenben egy német cég, de ez a jó hír nekünk 5,5 milliárd forintba kerül

2018. július 17., 13:22

Szerző:

Debrecenben építi fel első Németországon kívüli európai gyárát az italtöltő- és csomagolástechnikában piacvezető német gépgyártó vállalat, a Krones AG – közölte Pascal Männche, a Krones Hungary Kft. ügyvezető igazgatója kedden, az épülő új gyár projektnyitó rendezvényén.

A Krones Debrecenben épít gyárat
Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Megjegyezte, hogy 

az üzemépítés bizonyítja elkötelezettségüket Kelet-Európa iránt.

Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkár a rendezvényen elmondta: a magyar kormány a 15 milliárd forintos beruházáshoz 37 százalék, mintegy 5,5 milliárd forint támogatást nyújtott. Németország Magyarország legjelentősebb gazdasági partnere: hatezer német vállalkozás több mint háromszázezer embernek ad munkát Magyarországon – tette hozzá. 

Papp László (Fidesz-KDNP), Debrecen polgármestere történelminek nevezte a beruházás megkezdését, a Krones AG ugyanis az első vállalkozás, amely gyárépítésbe kezdett a város új, a nemzetközi repülőtér szomszédságában kialakított déli ipari övezetében.

Sem állami, sem önkormányzati szinten nem volt szükség a gázfogyasztást korlátozó intézkedésekre az elmúlt télen - közölte az Energiaügyi Minisztérium kommunikációs főosztálya vasárnap az MTI-vel annak apropóján, hogy április közepén véget ért a hivatalos fűtési szezon.