Eszeveszett összeget kasszírozott tavaly Tiborcz István volt üzlettársa

2018. május 31., 12:30

Szerző:

Nagyot kaszált tavaly a miniszterelnök vejének volt üzletfele az építőiparban. A West Hungária Bau 5 milliárd forintos profittal zárta a 2017-es esztendőt. Az összeg felét osztalékként kiveszik a tulajdonosok, akik között Paár Attila, Tiborcz István egykori üzletfele a meghatározó figura – írja a Hír TV.

A West Hungária Bau 3 milliárddal több hasznot termelt tavaly, mint tavalyelőtt. A vállalkozás építette egyebek mellett a vizes vb-re a méregdrága óriás-műugrótornyot, amelyet azóta már elbontottak – emlékeztet a portál.  

Tiborcz István Paár Attila egyik érdekeltségének adta el annak idején a közpénzből felhízlalt Elios Zrt.-ben meglévő érdekeltségét, a hírek szerint 3 milliárd forintért.

Paár Attilának minden oka megvan a jókedvre
Fotó: Építészfórum

A West Hungária Baut érte az a megtiszteltetés is, hogy négyszintes, 30 ezer négyzetméter alapterületű, 15 méter mély mélygarázst építhet a Liget projekt keretében a Városliget alá. Ez 6 milliárd forintjába kerül az adófizetőknek. Ugyancsak Paár Attila cége az, amelyikre a soproni Csík Ferenc uszoda felújtását bízták, az csaknem félmilliárdos munka lesz. 

Az éppen a Forma-1 monacói futamára induló Paár Attilát – egyszersmind a Magyar Judo Szövetség fejlesztési alelnökét – tavaly  májusban Orbán Viktor miniszterelnök veje, Tiborcz István meghitt társaságában, a Mészáros Lőrinc által bérelt luxus-magánrepülőgép környékén fényképezte le a Hír TV Célpont című műsorának stábja. 

Paár Attila Magyarország 35. leggazdagabb embere 31,5 milliárd forinttal.