A Wizz Air vezére szerint további csődök várhatók

2017. december 4., 08:45

Szerző:

A következő kilenc évben háromszorosára bővíti repülőflottáját a Wizz Air, mondta el Váradi József vezérigazgató a Világgazdaságnak adott interjújában.

Új gépeket is kap a Wizz Air flottája
Fotó: Wikipédia

Most 87 gépük van, de 2026-ig alaposan bevásárolnak Airbusokból, úgyhogy 282 gépük lesz akkorra a terveik szerint.

Állítása szerint a Wizz Air sokakat vonzó cég, egyre magasabb színvonalú munkaerőt tudnak elérni. Az adminisztratív területekre könnyen toboroznak munkatársakat, és miután a légitársaság jól fizető állást kínál a légiutas-kísérőknek is, az ő megtalálásuk sem okoz nekik gondot. Saját szimulátorképzésük van és kadétközpontot is kialakítottak.

Váradi szerint az Air Berlin csődje egyáltalán nem egyedi eset, hisz a közelmúltban az angol Monarch Airlines is leállt, és megítélése szerint további csődök várhatók. – Rengeteg irracionális magatartás tapasztalható a piacon. Ennek egy része politikai indíttatású, aminek következtében több nemzeti légitársaságot is inkubátorban tartanak, de magánbefektetői körben szintén vannak irracionális elemek, ezek vezettek az Air Berlin és a Monarch Airlines csődjéhez is – véli Váradi.

Sem állami, sem önkormányzati szinten nem volt szükség a gázfogyasztást korlátozó intézkedésekre az elmúlt télen - közölte az Energiaügyi Minisztérium kommunikációs főosztálya vasárnap az MTI-vel annak apropóján, hogy április közepén véget ért a hivatalos fűtési szezon.