63,5 milliárd forintnyi EU-s támogatásból tankolhatnak az Orbán-kormány minisztériumai

2018. június 27., 14:22

Szerző:

Harminc hónap, azaz két és fél év alatt legfeljebb költhetnek 50 milliárd forint + áfa összeget (bruttó 63,5 milliárdot) üzemanyag-beszerzésre a központosított közbeszerzés alá tartozó intézmények, köztük a minisztériumok, különböző költségvetési szervek, külképviseletek. Nem csak ők, hanem az önként csatlakozó intézmények is. Azt egyelőre nem tudni, hogy melyek az önként csatlakozó intézmények – írja a 24.hu.

A portál hiába érdeklődött a pályázatot kiíró Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóságtól, illetve a Pénzügyminisztériumtól, hogy melyik intézmények csatlakozhatnak.

Külföldre is saját konvoj kell
Fotó: MTI/Máthé Zoltán

Üzemanyagkártyákkal költhetnek majd az érintettek a töltőállomásokon.

A portál szerint a dolog pikantériája, hogy „intézményi igénytől függően a megkötésre kerülő keretmegállapodásból az Európai Unióból származó forrásból támogatott gépjármű-üzemanyag üzemanyagkártyával történő beszerzésére is sor kerülhet”.

A 24.hu arról is érdeklődött, hogy ez azt jelenti-e, hogy uniós forrásból tankolnak majd a magyar minisztériumokban, háttérintézményeikben dolgozó állami tisztségviselők autóiba, de erre sem kaptak választ.

A közbeszerzést az egyetlen ajánlattevő, a Mol nyerte, a szerződés egy alkalommal, hat hónapra meg is hosszabbítható.