4,5 milliárdért korszerűsíti a szennyvízhálózatot az a cég, amely a Bibó István Szakkollégiumot se tudta időben rendbe hozni

2018. január 18., 10:46

Szerző:

Több mint 4,5 milliárd forintért korszerűsítheti 11 észak-magyarországi település szennyvízhálózatát a Penta Kft. – vette észre az ki az uniós közbeszerzési értesítőben a Hír TV.

A Penta az a cég kormányközeli társaság, amelynek egyik alcége, a Penta Industry csak féléves csúszással tudta elkészíteni a Bibó István Szakkollégiumot, de ezzel együtt is tett egy kisebb csodát: mások mellett még Mészáros Lőrinc cégbirodalmának legszebb gyémántját, a Mészáros és Mészáros Kft.-t is legyőzte a meghívásos közbeszerzésen. Az ELTE-hez tartozó kollégiumot eredetileg a nyári vizes vb-re kellett volna átadni. A kormány tehát számít a cégre, amely egy karácsonyi előtti közlés szerint 300 milliót kapott a déli Belváros megújítására is. 

A szennyvízberuházás egyébként annak a  420 milliárd (!) forintos gigaprojektnek a része, amelynél az uniós ellenőrök tavaly a számos feltárt szabálytalanság miatt több tíz milliárdos büntetést helyeztek kilátásba.