26 asztalt vett 40 millióért az MNB

2018. május 29., 11:52

Szerző:

A Magyar Nemzeti Bank Székház felújítására és új eszközök beszerzésére írt pályázatot a jegybank. A 43,5 millió forintos keretből 22 üzletkötői és 4 hagyományos asztal beszerzését, beépítését és üzembe helyezését fedezik – szúrta ki a közbeszerzési értesítőben a hvg.hu.

A közbeszerzési tender nyertese, a Mobil Art Kft. a portál érdeklődésére közölte, hogy 

„az asztalokon kívül paravánok, szekrények, négykarú monitorállványok, irattároló konténerek, asztali lámpák stb. kerülnek elhelyezésre. A munka részét képezi a meglévő álpadló sérült elemeinek cseréje, valamint padlódobozok áthelyezése és kialakítása is.”

Fotó: mdd.eu

Az asztalokat gyártó lengyel cég a hvg.hu részére adott ajánlatából kiderül, hogy egy asztal 700 euróba, azaz kb. 220 ezer forintba kerül. A Mobil Art. azt állította, hogy ennél olcsóbban szerezték be az asztalokat a bank részére, de a pontos árat nem árulták el. Amúgy ha 220 ezret fizettek volna az asztalok darabjáért, az összesen 5,7 millió forint lett volna. Ha még ennél is kevesebbet, akkor az a kérdés, hogy mi kerül az álpadló egyes elemeinek cseréjében és a további kisbútorok beszerzésében 35-40 millióba.