Életmód

Nagykanizsára lecsapott a vihar

Fákat döntött házakra és utakra a viharos szél.

Fákat döntött házakra és utakra a viharos szél Nagykanizsa térségében kedd este – tájékoztatta a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivője az MTI-t. Cseresznyés Dániel elmondta: a viharos szél háztetőket bontott meg, és egy nagykanizsai csarnoképület tetőszerkezetét is megrongálta. A tűzoltók dolgoznak a károk felszámolásán.

Eközben a MÁV a honlapján arról tett bejelentést, hogy Nagykanizsa és Nagyrécse között kedd este fát döntött a felső vezetékre a viharos szél, ezért nem járnak a vonatok a két település között. A fa eltávolításáig pótlóbuszok viszik az utasokat Nagykanizsa és Zalakomár között. Azt is tudatták, hogy a Budapest–Székesfehérvár–Gyékényes-vonalon néhány kedd esti, Nagykanizsáig közlekedő járat menetideje 20–60 perccel nőhet.

Nem sokkal jobb a helyzet Somogy megyében sem, ahol Tab és Siófok térségét különösen súlyosan érintette a hétfő esti vihar, több száz ingatlanban keletkezett kár, felszámolásukon még dolgoznak a tűzoltók és önkéntesek – mondta el eközben a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivője. Bázelné Mihályka Szabina tájékoztatása szerint a vihar okozta áramkimaradás harminckilenc település tizenegyezer fogyasztóját érintette, a nap folyamán sikerült szinte mindenütt a szolgáltatást helyreállítani, de akad még ingatlan, ahol aggregátor segítségével biztosítják az áramot. A károkat többnyire az okozta, hogy a szél által tövestül kicsavart vagy derékba tört fák lakóházakra, nyaralókra, gépjárművekre, vezetékekre estek. A legkritikusabb helyszín Siófok Baross utcája, ahol most is a legtöbb tűzoltó dolgozik – közölte Bázelné Mihályka Szabina, aki a helyszínen tartózkodik. Ebben az utcában található az a kemping is, ahol az egyik fa egy sátrazó házaspárra dőlt – a súlyosan megsérült férjet kórházban ápolják. Rajtuk kívül még hárman megsérültek, miközben a segítségükre siettek. Az egyik Baross utcai ház tetejéről öt kidőlt fát kell eltávolítani. Ebben az utcában néhány gépjármű és egy lakókocsi is totálkáros lett – mondta a szóvivő. A vihar után szünetelő vasúti közlekedés a kedd reggeli órákra állt helyre.