Will Smith megnézte a budapesti Frida Kahlo-kiállítást, a videóját két nap alatt több mint ötmillióan látták

2018. július 30., 17:31

Szerző:

Az amerikai énekes és színész két hónapja Budapesten forgat, és úgy tűnik, imádja a magyar fővárost, először felmászott a Lánchídra táncolni egy kicsit, aztán felfedezte az Operát, nemrég pedig elment megnézni a Frida Kahlo kiállítást a Magyar Nemzeti Nemzeti Galériában. Az erről készült videót szombaton tette ki az Instagramra. Két nap alatt 5,1 millióan nézték meg.

 

Will Smithnek az Instagramon 19,8 millió követője van, a Lánchídról készült videó 18,1 milliónál tart –, szóval Magyarország aligha kívánhat magának jobb országimázs-kampányt, Will Smith pedig úgy tűnik, ingyen csinálja. Az új budapesti posztjában egyébként simán tagelte az MNG Instagram-oldalát. „Ha nem ismeritek az életét... Tegyetek magatoknak egy szívességet – írta a kiállításról.

És miközben a hvg.hu nemrég felhívta a figyelmet, hogy a Magyar Turisztikai Ügynökség másfél milliárd forintból elkészített Magyarország-imázsvideója, a mostanában futó Spice of Europe a Hello Hungary YouTube-csatornáján 34 ezer, a WeLoveBudapestén 88 ezer nézőnél jár, az Index már azon mereng, hogy ha Will Smith esetleg fogná Dwayne Johnsont – aki a miskolci Hermann Ottó Gimnáziumot reklámozza ingyen –, és elvinné a mohácsi busójárásba, akkor valószínűleg felrobbanna az internet.

Családja, barátai, pályatársai, tisztelői kísérték utolsó útjára Tordy Géza Kossuth-díjas, kétszeres Jászai Mari-díjas színművészt, rendezőt, érdemes és kiváló művészt, a nemzet színészét, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagját csütörtökön Budapesten, a Farkasréti temetőben.

Minden évben április 16-án tisztelgünk a holokauszt magyarországi áldozatinak emléke előtt. A nap arra emlékeztet, hogy 1944-ben április 16-án kezdték meg az első gettók és gyűjtőtáborok felállítását hazánkban. A holokauszt magyarországi áldozatainak emléknapját megelőző délutánon Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat megemlékezést tartott az Óbudai Zsinagóga falára állított emléktáblánál. 

A magyar költészet napját 1964 óta április 11-én, József Attila születésnapján ünnepeljük. Engedjék meg, hogy ezen a napon mi is tisztelegjünk a magyar líra előtt, ezúttal Nagy László csodálatos versével.