Visszatérne a színpadra Törőcsik Mari

2018. július 19., 07:35

Szerző:

A korábban megjelent hírekkel ellentétben nem tűnik el a világ szeme elől a 82 éves Kossuth- és Jászai Mari-díjas színésznő, sőt, határozott tervei vannak a jövőre nézve – írja a Blikk. A lap kérdésére a színészlegenda elmondta:

persze, vannak nehéz napjai, de egyre jobban érzi magát, az pedig az eszébe se jutott, hogy örökre elhagyja a színházat.

Fotó: Kárász Róbert

Hozzátette, elege van abból, hogy sokszor olyan kijelentéseket tulajdonítanak neki, amelyeket nem mondott. „Teljes képtelenség az állítás, hogy visszavonulok, többé nem beszélek és nem lépek színpadra” - mondta a nemzet színésze a Blikknek.

Nemrégiben a 168 Óra velemi otthonában látogatta meg Törőcsik Marit, miután egy év után kiengedték a kórházból. Akkor azt mondta: úgy érzi magát, mint akit megrágtak és kiköptek, de csak röhög ezen, jól van, sétál, olykor megengedi, hogy eljöjjenek hozzá. Koltai Lajos és Jordán Tamás is szerepajánlattal keresi, de ő még nem döntött. Lapunk is közvetítette szándékait, hiszen elmondta:

úgy tervezi, ha megerősödik, ősszel első útja a Nemzeti Színházba vezet majd.

Családja, barátai, pályatársai, tisztelői kísérték utolsó útjára Tordy Géza Kossuth-díjas, kétszeres Jászai Mari-díjas színművészt, rendezőt, érdemes és kiváló művészt, a nemzet színészét, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagját csütörtökön Budapesten, a Farkasréti temetőben.

Minden évben április 16-án tisztelgünk a holokauszt magyarországi áldozatinak emléke előtt. A nap arra emlékeztet, hogy 1944-ben április 16-án kezdték meg az első gettók és gyűjtőtáborok felállítását hazánkban. A holokauszt magyarországi áldozatainak emléknapját megelőző délutánon Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat megemlékezést tartott az Óbudai Zsinagóga falára állított emléktáblánál. 

A magyar költészet napját 1964 óta április 11-én, József Attila születésnapján ünnepeljük. Engedjék meg, hogy ezen a napon mi is tisztelegjünk a magyar líra előtt, ezúttal Nagy László csodálatos versével.