Világzene, dzsessz, irodalom – Kortárs összművészeti fesztivál | Netrix Media Systems

Világzene, dzsessz, irodalom – Kortárs összművészeti fesztivál

2017. október 9. 19:14 - szerző: H. E.

Több mint száz programot kínál mintegy negyven helyszínen a CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál, amelyet október 6. és 22. között rendeznek meg Budapesten. A korábban Budapesti Őszi Fesztivál néven futó rendezvény sokféle műfajt felvonultat változatos helyszíneken, még köztereken is lesznek előadások.

Tan Dun amerikai-kínai zeneszerző műveit a Concerto Budapest zenekar viszi színpadra október 6-án a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyteremben. A helyszín jelképes is lehetne, mert Tan Dun Bartók-rajongó, koncertjén a saját szerzeményei mellett Bartók művei is felhangzanak majd.

A Budapest Jazz Clubon a Rozsnyói Péter Trió nyitja a fesztivált október 6-án. Különlegesnek ígérkezik Thomas Quasthoff opera- és dalénekes fellépése is. Ez az előadás sem lesz egysíkú: a művész előad a Great American Songbookból, illetve George Gershwin, Cole Porter és Jerome Kern zenéiből is.

Világzenéből sem lesz hiány, a Budapest Ritmo-rendezvényen harminc ország előadói mutatják meg magukat. Többek közt fellép a Söndörgő, az Amsterdam Klezmer Band, Lajkó Félix és a Volosi és a Mookomba is.

A Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központban Capa in Israel címen állítják ki a fotós legenda izraeli képeit. A Szabó Ervin Könyvtárban pedig történetekből szemezgetnek: a fesztivál előtt hirdették meg a 100 szóban Budapest pályázatot, ennek nyertes munkáit olvashatják az érdeklő­dők.