Végre: Lópici Gáspár főszerepet kap!

2017. december 15., 12:51

Szerző:

Végre jóra fordulhat Szilágyi István sorsa. Az ország Lópici Gáspárját egy készülő film főszerepére kérték fel, amely nemcsak azért lenne jó a színésznek, mert visszatérhetne imádott munkájához, hanem anyagilag is egyenesbe kerülhetne – írja a Blikk.

A nyolcvan éves színész jó ideje nem állt színpadon vagy kamera előtt. Nemrég trombózis alakult ki a lábában, nagy fájdalmai voltak. Most viszont egy debreceni író-rendező, Polik József készülő filmje egyik főszerepére kérte fel a színészt.

Fotó: Youtube

„Azt gondolom, hogy az arca, a személyisége tökéletes lenne a filmhez. Abszolút főszerepet kapna, ez lenne méltó hozzá. Gyerekkori emlékem, hogy bár gyakran láttam filmekben, mindig csak mellékszerepeket, pár mondatot kapott. Szerintem ez méltatlan" – mondta a lapnak Polik, akinek nem titkolt célja, hogy segítsen a nehéz körülmények közt élő színészlegendán.

„A szakmai részén kívül a felkérésnek van egy másik oldala is. Hallottam, hogy milyen nehéz körülmények közt él, és szeretnék rajta segíteni. A büdzsétől függően akár milliós fizetést is adnánk neki."

Szilágyi Istvánt meglepte a felajánlás, de nagyon örül neki. A Szemünk fénye című forgatókönyvet sajnos még nem tudta elolvasni, mert zöldhályogos a szeme, de majd a felesége segít – mondta. A feleség, Humenyánszky Jolán szobrászművész hozzátette: nagyon jól jönne nekik a pénz, nagy szükségük van minden fillérre. 

Minden évben április 16-án tisztelgünk a holokauszt magyarországi áldozatinak emléke előtt. A nap arra emlékeztet, hogy 1944-ben április 16-án kezdték meg az első gettók és gyűjtőtáborok felállítását hazánkban. A holokauszt magyarországi áldozatainak emléknapját megelőző délutánon Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat megemlékezést tartott az Óbudai Zsinagóga falára állított emléktáblánál. 

A magyar költészet napját 1964 óta április 11-én, József Attila születésnapján ünnepeljük. Engedjék meg, hogy ezen a napon mi is tisztelegjünk a magyar líra előtt, ezúttal Nagy László csodálatos versével.